SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Bunun hesabını kim verecek?

Bunun hesabını kim verecek?

15 Aralık 2017 Cuma - 07:55




Sadri Şener’in alaycı tavrı Opet’i çıldırttı, Muharrem Usta ve ekibi vurdumduymaz davrandı. Olan yine Trabzonspor’a oldu. 1 milyarı aşan kulübün borcu





YILMAZ’IN BÜYÜK HEDİYESİ

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın kulübe kazandırdığı Mehmet Ali Yılmaz tesisleri ile birlikte en büyük iki hediyesinden biri olan Kartal tesislerinde OPET krizi baş gösterdi. OPET Bordo-Mavili kulübe açtığı davayı kazanırken Trabzonspor 70 milyon TL ödemeyle karşı karşıya kaldı. Eski başkan Nuri Albayrak döneminde 16 yıllığına anlaşma sağlanan ve ilk etapta firmadan aldığı 8 milyon 175 bin doları kasasına koyan Bordo-Mavililer daha sonra ise istasyon işletmecisinden kulübe 4 milyon dolar girdi sağlamıştı.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

Albayrak’tan sonra başkanlık görevine gelen Sadri Şener de parayı az bularak OPET’ten 2 milyon dolar daha almıştı. İstasyon 2009’da faaliyete geçti. Daha sonra belediye meclis üyeleri imar planını mahkemeye verip, “Orası dolgu alanıdır. Kıyı kenar çizgisidir” deyince iptal davası açıldı. Trabzonspor davayı kaybederken, imar planı ve işletme ruhsatı da iptal oldu. Bordo-Mavili kulübün itirazına rağmen 2011’e kadar devam eden mahkemede yıkım kararı çıktı.

BAŞINA ÇORAP ÖRENLER


Yaşananlardan sonra OPET de işletmeci de mağdur oldu. OPET yetkilileri Sadri Şener ile irtibata geçmeye çalıştılar ancak muhatap bulamadılar. İddiaya göre, akıl hocaları Faruk Özak ve Özkan Sümer ile birlikte hareket eden Sadri Şener’in  aracılar vasıtasıyla, “Biz futbolcu alıyoruz; bazen tutuyor, bazen tutmuyor. OPET de saysın ki yatırım yaptım, tutmadı” sözleri OPET yetkililerini öfkelendirdi. Ardından mahkemeye başvurdular. Özak, Sümer ve Şener’in vurdumduymazlıkları daha sonra kulübe büyük maddi külfet getirmesinin önünü açtı.  

KAYYUM SÖYLENTİLERİ

İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde ise OPET ile uzlaşma yoluna gidildi. Hacıosmanoğlu dönemini sona erdirmek için Özak, Sümer ve Şener grubu devreye girdi. Hacıosmanoğlu yönetimi benzin istasyonu için ruhsat çıkarma aşamasına gelse de kulübün kayyuma kalacağı dedikoduları iddiaları buna engel oldu. Hacıosmanoğlu ve yönetiminin elini kolunu bağlayarak işlevsizleşmesine neden olan bu ekip bir anlamda Trabzonspor’un bugünkü noktaya gelmesine çanak tuttu.

BU MU YÖNETİCİLİK!

Şu anki yönetimin de OPET’le uzlaşmak yerine vurdumduymaz tavırlar sergilemesi kulübe 70 milyon lira gibi bir faturanın çıkmasına neden oldu. Borcun 1 milyarı aştığı kulübün bir kuruşa muhtaç olduğu dönemde böylesine bir maddi külfetle karşı karşıya kalınması Bordo-Mavili camiada derin rahatsızlık yarattı. Usta ve yönetiminin borcu aşağıya çekme yerine sürekli yükseltmesi, “Bu mu yöneticilik anlayışı” dedirtti.


 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap