SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Bu nasıl bir borç? Öde öde bitmiyor!

Bu nasıl bir borç? Öde öde bitmiyor!

Karadeniz Özel

30 Aralık 2023 Cumartesi - 13:55




Ahmet Ağaoğlu’nun şampiyonluk sonrası yaptığı inanılmaz harcamaların faturası her geçen gün büyük bir kambur olarak yeni yönetimin önüne geliyor...





Trabzonspor’un 3 Aralık’ta gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurulu’nda borcu 4 milyar 45 milyon TL olarak açıklanmıştı. Genel Kurul’da başkan Ertuğrul Doğan yaptığı açıklamada, “2023 yılı sonuna kadar 30 milyon Euro (982 milyon TL) ödeme yapma zorunluluğumuz var. Bunu ödeyemezsek ciddi sorunlarla karşı karşıya kalırız” demişti.

Kulübe yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, Ertuğrul Doğan, yaklaşık 982 milyon TL’yi bulan bu borcu ödedi. Kalan bir kısım ise yılın son gününe kadar alacaklı hesaplara yatırılacak. Ödenen bu rakamın büyük bir bölümünü Doğan, sponsorlardan sağladı. Kalan miktarı ise Trabzonspor Başkanı kişisel hesabından karşılayacak.

HAZİRAN'DA 80 MiLYON EURO

Ancak, bu borçların ardı arkası kesilmiyor. Yine yönetime yakın isimlerden gelen bilgilere göre, Trabzonspor, Haziran 2024’e kadar 80 milyon Euro (2 milyar 619 milyon TL) daha ödeyecek. Yani; 8-9 aylık süreçte Ertuğrul Doğan ve yönetimi, 110 milyon euroluk (3 milyar 601 milyon TL) bir kaynağı oluşturmak ve ödemek durumunda.

TAZMİNAT VERİLEREK GÖNDERİLDİLER

Peki; bu bir türlü ardı arkası kesilmeyen borçlar nasıl oluştu? İsterseniz onu da irdeleyelim… Trabzonspor, Ahmet Ağaoğlu’nun başkanlık yaptığı dönemde transfer rekoru kırdı. 74 futbolcuyu bordo-mavili takıma transfer ettiren Ahmet Ağaoğlu, kulübün ekonomisini felç etti. Yapılan 74 transferin birçoğu ya paraları ödenerek ya da üste tazminat verilerek gönderildi.

ŞAMPİYONLUK SONRASI 16 'ÇÖP' TRANSFER

HELE ki, şampiyonluk sonrası yapılan 16 transferin ‘çöp’ çıkması kulübün ekonomisini ‘dip’ yaptırdı. Borçlar arttı, ödemeler gecikti, birçok futbolcu Trabzonspor’a ihtarname gönderdi. FIFA tehdidi ile karşı karşıya kalan kulüp, çareyi kongrede buldu ve Ertuğrul Doğan’ın başkan olması sonrası büyük tehlikenin ilk bölümü atlatıldı. Paralar yatırıldı, transfer yasağı tehlikesi de savuşturulmuş oldu.

DOĞAN YENİ KAYNAK PEŞİNDE

ANCAK şu anki tablo da Trabzonspor adına kolay bir sürecin olmadığını bize açık bir şekildi gösteriyor. Öyle ki, Doğan ve ekibi bu belirlenen süreç içinde 3 milyar TL’ye yakın bir para kaynağı bulmak zorunda. Ertuğrul Doğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, yeni bir sponsorluk anlaşmasının müjdesini vermişti. Bu zorlu tabloda yeni sponsordan gelecek para sadece pansuman olacak. Yaklaşık 4.5 milyarlık borç için ise kalıcı gelirler gerekecek.

HABER: EROL TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap