SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Abdullah Avcı Trabzonspor'a ne kazandırdı?

Abdullah Avcı Trabzonspor'a ne kazandırdı?

24 Aralık 2020 Perşembe - 09:46




Abdullah Avcı geldi, dertler bitti, Fırtına yükseldi... 8. hafta sonunda takımı 6 puanla 17. sırada devralan tecrübeli hoca, mağlubiyet yaşamadan 4 galibiyet, 2 beraberlikle Trabzonspor'u 9. sıraya çıkarttı. Hızla üst sıralara tırmanan Karadeniz ekibi zirveyle puan farkını 7'ye indirdi. Üstelik Avcı, Bordo-Maviler'in başına geçtiğinden bu yana ligde en çok puan toplayan (14) isim olmayı başardı ve yönetimin güvenini boşa çıkarmadı.





Sezona Eddie Newton'la başlayan ancak ilk 7 haftada 4 mağlubiyet, 2 beraberlik ve sadece 1 galibiyet alınınca İngiliz hocayla yollarını ayıran Trabzonspor uzun süren görüşmeler sonucunda Abdullah Avcı'yla anlaşmıştı. Sezon başında da Bordo-Mavililer'le ismi anılan tecrübeli çalıştırıcı, rötarlı olarak Fırtına'nın başına geçmiş ve özellikle 'sistem hocası' olduğu için sezon ortasında gelmesi soru işaretleri yaratmıştı. Ancak Avcı kısa sürede aldığı sonuçlarla, eleştirileri haklı çıkarmadı, Ahmet Ağaoğlu yönetimini de yanıltmadı.

Yenilgi yüzü görmedi

8. hafta sonunda 6 puanlı Karadeniz ekibini 17. sırada alan Avcı hızla üst basamaklara tırmandı. Abdullah Avcı yönetiminde 6 haftalık periyotta ligde Fırtına yenilgi yüzü görmezken, 4 galibiyet 2 beraberlikle 14 puanı hanesine yazdırdı. Bir anda 9. sıraya çıkan ve zirveyle puan farkını 7'ye indiren Trabzonspor'da bir önemli istatistik daha dikkat çekti. 

Beşiktaş kazanırsa...

Avcı takımın başına geçtikten sonraki 9-14 haftalar arası süreçte en çok puan toplayan ekip de Bordo-Mavililer oldu. Bu akşam Beşiktaş deplasmanda Ankaragücü'nü devirmeyi başarırsa bu periyottaki puanını 15 yapacak ve Avcı'lı Trabzon bu alanda 2. sıraya gerileyecek. 

Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap