SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > 80’nci madde şampiyon yapacak

80’nci madde şampiyon yapacak

05 Nisan 2020 Pazar - 11:51




UEFA’nın aldığı liglerin 3 Ağustos kadar bitirilmesi için liglerin en kötü ihtimalle 3 Temmuz’da başlamaması durumunda bordo-mavili yönetim TFF’ye başvurarak şampiyon ilan edilmeyi talep edecek.





Trabzonspor yönetiminin üzerinde durduğu madde ise TFF’nin Müsabaka Talimatnamesinde yer alan 80’nci. madde. 

"TFF mücbir sebepleri göz önünde bulundurarak ligleri tescil edebilir" diyen bu madde üzerinde çalışan Trabzonspor’un hukukçularına göre Dünya Sağlık Örgütü’nün, koronavirüs için pandemi ilan etmesi mücbir sebep. Eğer ligler olduğu gibi tescil edilirse Trabzonspor 2019-20 sezonun şampiyonu ilan edilecek.

TRABZON’UN HEVESİNİ KURSAĞINDA BIRAKACAK AÇIKLAMA

Ancak Trabzonspor’un bu hamlesine karşılık olarak Avrupa Kulüpler Birliği (UEFA-ECA) ve Avrupa Profesyonel Futbol Ligleri Birliği (EPFL) federasyonlara ve kendilerine bağlı kulüplere bir mektup gönderdi. Bu mektupta; “yapılan görüşmeler ve komite çalışmalarımız ışığında, liglerin en geç Temmuz ayında başlayarak Austos’ta tamamlanacağına inanıyoruz. Liglerin tamamlanmadan tescil etme kararının doğru olmayacaktır. Böyle bir karar ülke takımlarının 2020-21 UEFA Avrupa Kupası müsabakalarına katılmalarında sıkıntılara neden olacaktır” denildi.

Beğendim
0
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap