SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzonspor yaralı asker

Trabzonspor yaralı asker

05 Haziran 2016 Pazar - 10:00




Çubukçu, “Yaralı asker; yarasını sarması, pansumanı yapması için biraz geri çekilmeli. Biz de Trabzonspor’u yoğun bakıma aldık. Hastayı ayağa kesinlik





Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, Karadeniz’e önemli açıklamalarda bulundu. Geçen sezonu değerlendiren ve gelecekle ilgili yapılması gerekenler konusunda dikkat çeken açıklamalar yapan Çubukçu, Trabzonspor’u yoğun bakıma aldıklarını ve kulübü yeniden ayağa kaldırmak için seferber olduklarının altını çizdi. Çubukçu, Spor Müdürümüz Gökmen Özağcı’ya konuştu.

50’NCİ YIL ISKALANMAMALI

50.yıl projelerini kesinlikle ıskalamamaları gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Çubukçu, “25., 50., 100., yıl gibi sezonlar, kulüplerin gerçekten dönüm noktalarıdır. Beşiktaş 2003- 2004’te oldu, o yılı 100. yıl olarak kabul etti. Bizim de önümüzdeki sezon olmasa bile ondan sonraki sezon yine 50. yılımızın içindedir. Bu hedefimize mutlaka ulaşmalıyız.

YARALI ASKER GİBİ

Biz biliyoruz ki yaralı askeriz. Şu anda yönetimin, Trabzonspor’un durumu; cephede yıllar boyu savaşmış, ağzı burnu paramparça olmuş askerlere benziyor. ‘Yığınla borçla milyon dolarlık futbolcular alalım, milyon dolarlık hocalar alalım, ona göre işi organize edelim’ dersek, bu bizim daha çok dağılmamıza neden olabilir. Mecburen ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız” dedi. SABIR, PARA, PUAN Sportif başarının önemine dikkat çeken Asbaşkan Çubukçu, “Kim ne yaparsa yapsın. Üç tane şey önemli: Sabır, para ve puan(SPP). Şu an sabrediyoruz. Kongreden bu yana yönetici arkadaşlar, ceplerinden görülmemiş paralar verdiler. Ben görmedim böyle cebinden bu kadar sıcak parayı çıkarıp veren. Ama ne kadar verirsen ver, kara delik çok büyük, kapanmıyor” dedi.


AYAĞA KALKACAK

Çubukçu, ekonomik sıkıntıyı yaralı askere benzeterek, “Yaralı asker nasıl olur? Yarasını sarması, pansumanı yapması, serumunu takması için biraz geri çekilmeli. Bu tekrar ayağa kalkması için gerekli olan şey. Artık frene basmamız lazım. Bu konuda gerekeni yapıyoruz. Hasta kalkacak ayağa. Yoğun bakımdan kesin çıkaracağız. Ancak bizim camianın da artık bir kenetlenmesi lazım” diye konuştu.

Çok şey yapılmalı

Yeni sezona yeni bir yapılanma ile başlamak istediklerini ancak eldeki kadro şişkinliğinin sıkıntı olduğunu hatırlatan Asbaşkan Ahmet Çubukçu, “UEFA bize transfer yapabilmemiz için kriterler sundu. Oyuncu almak istiyorsak, ekonomik nedenlerden dolayı kadromuzu da ona göre boşaltmalıyız. Elimizde bir sürü futbolcu var, nasıl boşaltacağız? Bunların plan, programını kısa süre içinde çok iyi yapmamız lazım. Başkanımız diyor ya ‘500 gün gibi yaşayın’ diye, aynen bunları yapmak lazım. Şu anda biz gece gündüz çalışıyoruz. Trabzonspor’un zarar görmemesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız, o şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Sevgi ve saygıyı geri getireceğiz


Çubukçu, göreve geldiklerinde kulüp içinde sevgi ve saygının kaybolduğunu gördüklerini söyleyerek, “Ben geçmişte Trabzonspor’da Sağlık Kurulu Başkanlığı yaptığım için bütün soyunma odalarını iyi bilirim. Soyunma odalarındaki hava sahaya yansır. Soyunma odasındaki hava kaybolmuşsa sahaya öyle yansır, bizde de durum aynen böyleydi. Tesislere girdiğinizden itibaren sevgi, saygı ve adalet yoktu. Bunu düzelteceğiz. En büyük görevlerimizden biri sevgi, saygı ve adaleti tanzim etmektir. Bunu biz tanzim edemezsek, biz de geçmiş yönetimler gibi oluruz. Bunu yapabilmek için de UEFA Fair Play kurallarına göre hareket etmeliyiz” dedi.

TFF artık bizi görmeli!

Geçen sezon göreve gelmeden önce de, geldikten sonra da Trabzonspor’un puanlarının gasp edildiğini vurgulayan Çubukçu, “Biz istiyoruz ki, hakkımız yenmesin. Hakkımız verilsin. Bu kadar ezilmemize rağmen, bize yapılan işlere bakın. 25 puanımızı çaldılar. Verilmeyen bir sürü penaltılarımız var, haksız yere aleyhimize verilen penaltılar var, hakemin takdir haklarının hepsi, cezalar, kırmızı kartlar, bizi yalnız bırakmalar. Biz bu kadar mı kötüyüz? Hayır tabi ki. Federasyona karşı olumlu adımlar atıyoruz. Geçmişte yaşananlar bir kenara bırakılmalı. Yeni bir sayfa açıldı. Biz ilişkileri düzeltmek adına olumlu adımlar atıyoruz. TFF’nin de bunu görmesi gerek. Kimsenin hakkının bize verilmesini istemiyoruz. Yeter ki adaletli olunsun” ifadelerini kullandı.

Neden olay çıkıyor araştırılsın

Trabzonspor’un çoğu dönem olduğu gibi geçen sezon Avni Aker’de oynanan maçın da olaylı geçmesi ve PFDK tarafından verilen cezaları da değerlendiren Çubukçu, “Fenerbahçe maçları hep olaylı geçiyor. Bunun sebebini araştırmak gerek. Bu yıllardan beri böyle, hiç değişmedi. 1996’dan itibaren herkesin şahit olduğu, herkesin bildiği (ki ben 2005’te yönetimdeydim) Cem Papila olaylarında. 2010-2011 malum herkesin bildiği, bütün mahkemelerin, FİFA’nın, CAS’ın, UEFA’nın bilmiş olduğu süreçler var. Dolayısıyla şehirde bir gerilme var. Fenerbahçe maçlarında yönetimler olarak biz ne kadar olumlu, ne kadar ılımlı yaklaşsak da, Trabzon kentinin gerginleşmiş bir vaziyette beklediğini biliyoruz. Geçtiğimiz sezon olaylar yaşandı. 4 maç seyircisiz ve 1 milyon TL’ye yakın para cezası aldık. Belki normal bir ceza gibi karşılandı ancak maddi boyutunu biraz fazla olarak değerlendirdik” dedi.


Kesinlikle alkışlama olmadı

Trabzonspor’un geçen sezon olaylı Fenerbahçe maçında taraftarların Sarı-Lacivertli futbolcuları alkışladıkları şeklinde oluşan görüntüye de açıklık getiren Çubukçu, “Yaşanan o anda taraftarlarımız bizim takımı kötü futboldan dolayı alkışlarla protesto ediyorlar. Fenerbahçeli oyuncu da dışarı çıkıyor. Oyuncu dışarı çıkarırken ekrana gelince dedim ‘biz İngiltere’de mi maç seyrediyoruz?’ Ancak her şey ekranda göründüğü gibi değildi. Asla bizim taraftarlarımız onların futbolcularını alkışlamadı” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap