SON DAKİKA



Haber > Spor > Taktik savaşını Şota kazandı

Taktik savaşını Şota kazandı

23 Ağustos 2015 Pazar - 11:00








Şota ve Şenol Güneş ‘4-2-3-1’ şeklinde sahaya çıktılar. Rüzgarı arkasına alan Trabzonspor maçın başında kontorollü oyun ortaya koydu. Beşiktaş maçın ilk 10 dakikasında oyunu Trabzonspor’un sağ tarafına yığdı. Orada bir orta saha savaşı oldu. Dar alanda belki sporseverler böyle bir maç izlememişti.

Adeta 5-4 oynanan 10 metrede bir pas trafiğine oyun karıştı. Beşiktaş bir türlü Şenol Güneş’in istediğini yapamadı. Beşiktaş futbolcuları buna sinirlendi. Bu sinirlenme sonucunda Quaresma daha önce atılmalıydı. Şota’nın taktiği mükemmeldi. Beşiktaş bir türlü istediği pozisyonları yakalayamadı. İyi bir pas yapan Beşiktaş’ın Olcay’ın şutundan başka bir pozisyonu yoktu. 20. dakikadan sonra Trabzonspor oyunun hakimiyetini eline aldı. Bilhassa Yusuf’un sağ taraftan getirdiği toplar sonuca çok etkili oldu.

Yine N’Doye’nin pasıyla pozisyon bulan Yusuf bunu cömertçe harcadı. Trabzonspor’da geri dörtlüde dün Medjani’nin oynaması beklenirken, Aykut forma giydi. Aykut görevini yaptı. Maçın 10. dakikasında Trabzonspor’un atağında Cenk penaltıya sebebiyet vermesine rağmen hakem yedi. Hakem Beşiktaş’ı kolladı.

Trabzonspor ikinci yarıda daha baskılı göründü. Rüzgarın aleyhimize olmasına rağmen N’doye’nin pasıyla Yusuf, Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. İkinci yarıda daha atak oynadı. Beşiktaş Gomez’i aldı. Trabzonspor defansında adeta dağılan oyuncuların önüne Gomez girdi. Ouaresma’nın attığı golde rüzgar etkili olurken Onur’un yapacağı çok fazla bir şey yoktu. Trabzonspor’da tüm oyuncuları kutlamak istiyorum.

Orta sahada M’bia mükemmel bir orkestra şefi gibi takımını yönetti. Hem savaştı hem takımını yönetti. Ouresma Beşiktaş’ı eksik bıraktı. Trabzonspor, Erkan Zengin ile bir kez daha önce geçti. Bundan sonra farkı açacak fırsatları bulan Bordo-Mavililer bunları değerlendiremedi. Karşılaşmadan üç puanla ayrılan Trabzonspor ikide iki yaptı.


‘Trabzonspor top bulup oynayamaz’ diyenlere de Bordo-Mavililer güzel bir cevap verdi. Trabzonspor asla bir Mersin İdmanyurdu değildir. Ancak Trabzonspor’un bu oyuncu kadrosu şampiyonluk için yeterli değil. Transferde üç oyuncu daha alınmalı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap