SON DAKİKA



Haber > Spor > Şota ve Süleyman 'Abi'ye rağmen...

Şota ve Süleyman 'Abi'ye rağmen...

25 Ekim 2015 Pazar - 09:39








Zor günler geçiren Trabzonspor yeni bir rekor kırıp, 5 maç üst üste yenilgi almamak için çıktığı Sivasspor deplasmanında 2-0 yenmesine rağmen, taraftarını tatmin edemediği bir oyun sergiledi. Golü erken bulması belki Trabzonspor’u biraz rehavete soktu ve golden sonra Sivasspor’un baskısı geldi. Kadro olarak da Şota bir diğer değişle ‘akıl hocası, abisi ve yardımcısı’ Süleyman Hurma belli ki takımda önemli değişikliklere damga vurmuşlar!

Zaten Onur ve Mehmet’in, Hurma olduğu sürece kadroya girme şansının çok olduğunu zannetmiyorum. Marko Marin, Erkan oyunun göbeğinde sıkça göreceğimiz oyuncular olacaktır. Geçen sezon Trabzonspor’un tek ve en önemli transferi sayılan Mehmet, birtakım olaylarla kadro dışı kalıyorsa, oynatılmıyorsa; Trabzonspor’un ne durumda olduğunu tahmin edebilirsiniz. Yıldız golcü olarak alınan Cardozo ve N’Doye’den istenilen verim alınamayınca, Deniz gibi daha hazır olmayan bir oyuncuyu sahaya süren teknik heyete, artık yendikleri sürece kimse bir şey diyemez.

Yok, kaybettiği sürece her zaman yargılanacaklardır. Yenilirsen bunun hesabını sorarlar. Ben Süleyman ‘abi’ye bunu söylüyorum. İkinci yarı Alper’i gördükten sonra Yusuf’u Erkan’ın yerinde oynatıp, Erkan’ı dışarı alması gerekiyordu. Erkan bu performansla bu takımda oynamaz. Alper’in sol bekte Yusuf’un yerine girmesine, oynadığı oyundan sonra bir lafım yok ama oyundan çıkacak oyuncu Yusuf değil, ileride hiçbir faydası olmayan Erkan’dı.

Erkan bu performansıyla Şota’nın kuyusunu kazar. Bir an önce çok sevdiği Fenerbahçe’ye postalansın (Zaten Erkan “Fenerbahçe’den başka yerde oynamam” demişti). Bunu görüp de katlanıyorsa, Şota’nın nasıl bir hoca olduğunu tahmin edebiliyorum. Sonra bu sol bekte Trabzonspor’da Yusuf’un oynatılması istenmeyen bir durum ama ‘Cavanda’nın sol bekte oynatılmasından daha iyidir’ diye düşünüyorum. Mutlaka her topçu belli bir kalitede oynar ama futbolcuların performansı düşük ve isteksiz oynaması başka sorunlar olduğunu gösterir.

Trabzonspor’un ikinci yarının başında ikinci golü bulunca daha rahat olacağı düşünülürken, bu kadar geri yaslanması ve rahat olmaması, bir de topu ileride tutamamasının nedenini ben teknik heyette görüyorum. “Neden?” derseniz, özellikle Deniz 60. dakikadan sonra tamamen tükendi. Adeta “Beni kenara al” dercesine el kol hareketi yapmaya başladı. Buna rağmen Deniz’i son çeyreğe kadar sahada tuttu ve Deniz-Sefa değişikliği yerine Cardozo olması daha doğru bir tercih olacaktı.


Bir de en çok takıldığım, nedense Hurma’nın transfer ettiği ve yakın olan oyuncular her zaman performansı düşük olmasına rağmen, diğer oyuncuların önüne geçiyor. Burada Süleyman Hurma etkisi olduğuna eminim. Sonuç olarak Hurma’nın oyuncu seçimi ve Şota’nın kötü oyuncu değişikliklerine rağmen Trabzonspor’un maçı 2-0 alması büyük başarı. Ama bunda Sivasspor’un ileri uç oyuncularının etkisiz olduğu aşikar. Süleyman Hurma bir an önce Şota’nın üzerindeki etkisini kaldırmalı. Bu, Şota’nın geleceği açısından daha sağlıklı olacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap