SON DAKİKA



Haber > Spor > Shakhtar Donetsk'in antrenörü öldürüldü! Savaş futbola da sıçradı

Shakhtar Donetsk'in antrenörü öldürüldü! Savaş futbola da sıçradı

04 Mart 2022 Cuma - 13:15




Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi esnasında Shakhtar Donetsk kulübünde görev yapan genç takım antrenörlerinden biri hayatını kaybetti.





Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz futbolu da vurdu. Shakhtar Donetsk genç takımı antrenörü, Rusya'nın Ukrayna ile savaşında yaşamını yitirdi.

Shakhtar Donetsk CEO'su Sergei Palkin, yaptığı açıklamada ölüm haberini doğruladı. Palkin, "Bir çalışanımız dün hayatını kaybetti. Kendisi çocuk koçuydu. Bir Rus mermisi ona isabet etti ve öldü. Rusya Ukraynalıları öldürüyor. Bu çılgınlığı durdurun! Susmayın, konuşun! Aksi takdirde, bu sizin yenilginiz olacaktır. Tüm gelecek nesiller tarafından hatırlanacak bir yenilgi. Dünya tarihinden silinemeyecek bir yenilgi. Ve her biriniz işlenen suçların suçunu ve sorumluluğunu taşıyacaksınız." ifadelerini kullandı.

Palkin, Rusya halkına da savaşa karşı sessiz kalmaları çağrısında bulunarak, "Sporda korku, zafer olasılığını sıfıra indiren duygudur. Sizin Ukrayna'daki savaşa karşı ses çıkarma korkunuz şehirleri yerle bir ediyor, korkunuz sivil halk arasında binlerce ölüm demek, ve korkunuz çocukların ölümü ve milyonlarca insanın kaderinin alt üst olması demek" dedi.

 

İKİ FUTBOLCU ÖLMÜŞTÜ

Ukraynalı futbolculardan Dmytro Martynenko, Rus güçlerinin yaşadığı apartmana düzenlediği bombalı saldırı sırasında, direniş birliklerine katılan Vitalii Sapylo ise Kiev yakınlarındaki çatışmada hayatını kaybetti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap