SON DAKİKA



Haber > Spor > Şenol Güneş'ten şampiyonluk sözleri!

Şenol Güneş'ten şampiyonluk sözleri!

17 Mayıs 2016 Salı - 13:30




Şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş basın toplantısı düzenliyor.





Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Nevzat Demir Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenliyor. Yardımcılarıyla kameraların karşısına çıkan Güneş'in açıklamaları şöyle:

"Şampiyon olmadan şampiyon yaptınız, sezon bitmeden transfer yapıyorsunuz. Sizin arkanızdan geliyoruz eksik kalıyoruz. Son günlerde kendimle ilgili bahsedeyim. Niye yaptınız diye sormuyorum. Şahsıma gösterilen ilgiden ve abartılı övgülerden olumsuz etkilendiğimi söylemek isterim. Hak etmediğim övgüler aldığımı belirtmek istiyorum. Kontrol etmeye çalışıyorum.

Benim de bir hikayem var. Takımın da hikayesi oldu. Ancak sizin de bir hikayeniz var. Bizi takip eden arkadaşlarımız kendilerine göre hikayeleri var. Önemli olan iyi başaması ve iyi bitmesi. Birlkte özgür bir ortam yaratmalıyız. Konuştuklarımızın topluma yararı olmalı. Bunları söylememin sebebi haksızlık yaptığınızı değil de yanlışlık yaptığınızı düşünüyorum. Bazen burada ilgisiz haberler çıktı, doğru şeyler değil. Hepimiz değerli insanlarız. İşimiz ne olursa olsun hepimiz insanız. Diyalogların daha düzgün olması gerekiyor.

Başkana ve yönetime teşekkür ediyorum. Bütün Beşiktaş camiasıonı onlar yönetiyor. Merkeze onları koyuyoruz. teknik heyet hepsi pırlanta gibi. İyi niyetle sessiz ve geride kaldılar ancak büyük iş yaptılar.

Rakiplerimizin çok katkı yaptığını düşünüyorum. Bugün şampiyonluğumuzun anahtarı rakipler. Bizi ne kadar zorladılarsa biz o kadar iyi olduk. Rakipsiz bir hiçiz. Zayıf rakip sizi de zayıf bırakır. İki rakip kaldık, rakibimiz son haftaya kadar zorladı bizi. O baskıyı kaldırmak kolay değil. Rhodolfo hariç herkes sapasağlam takımda.


Rakiplerimize teşekkür ediyorum.

Taraftara teşekkür etmek istiyorum. Özellikle sayıyı da arttırmak önemli ama kalitede önemli. Bugün burada gerçeği konuşmak durumundayız. Gereğini konuşmak yerine gerçeği konuşmakta fayda var.

Sezon başında ilk gün buraya geldiğimizde tesiste yapılanmaya gittik. Yönetim kurulu zaten yapıyordu destekledik. Kaldığımız yuvanın çok iyi olması gerekiyordu. Bu konuda da ilk günden itibaren çalışmaya başladı.

AYBABA VE BİLİC'E TEŞEKKÜR

Her maçı kazanmak için sahaya çıkacağımızı söyledik. Samet hoca ve Bilic hocanın katkıları oldu. Ben de ekibimle beraber buna Kahraman olmadık, kahraman olmak istemedik. Sadece görevimizi yaptık. Bundan bir eser çıktıysa ne mutlu bize.


Beşiktaş'ın her oyuncusu kalitelidir. İyi niyet ve samimiyetle çalışacaklar, çalıştılar. Biz de adaletli olmaya çalıştık. Dürüst ve cesaretli olduk. Paylaşımcı olduk. Hayallerimizin hayata geçmesi için el ele verdik. Kimse tek başına bunu başarmadı. Keyif veren takım olmayı hedefledik ve bugün hayata geçtiğini görüyoruz.

Irk, din, dil ayrımı olmadan fair-play içinde oynadık. En az faul yapan, en çok faule maruz kalan takımlardan biriydik. Biz futbol oynamaya çalıştık. Oynadığımız oyunda futbol odaklıydık o yüzden hiç sertliğe taviz vermedik.

Basit oynamalıydık, oyunu zorlaştırmadan oynamalıydık. Geçmişte iyi oldu kötü oldu hesabı yapmadan geleceğe odaklı çalıştık. Takımın sistemi, başarısı, başarısızlığı herkesi ilgilendiriyordu. Oyuncu için de geçerli. Zaman zaman dalgalanmalar tabii ki olacaktı. Tek vücut olduk ve ses getirdik. Orkestranın uyumu olacağız gibi dedik. Fiziksel ve zihinsel hazır olmalıydık ve bunu gerçekleştirdik.

"Bilgi yetenek karakter önceliğimiz olacaktı vatan kahraman hikayesi yoktu bizde. Önce iyi futbol sonra sonuç almalıydık. heyecanlı hırslı olduk ve krize izin vermedik. Hiç oynamadan geride kaldığımızda sizlerin de görüşüyle sanki her şeyin biteceği anlayışta olduğu dönemde bile böyle davranmadık. Kendimizi biliyorduk."

"Burada bir takım var. Herkes takım için var. Herkesi mutlu etmek mümkün değil. İnsan olarak herkes değerli. Ama önemli adam mı, değerli adam mı? Benim için değerli önemliydi. Taraftarın hem sayısını hem kalitesini arttırmamız gerekiyor. Beşiktaş'ın bu kadar yoğun bir taraftarı olduğunu bilmiyordum. Sevmekle dövmek arasında bir sıkıntımız var. Sevmeye giden taraftar maçı alınca seviyor, kaybedince dövüyor. Çocuğunuzu hem sevip hem dövemezsiniz. O sizin çocuğunuz."


"Dünya kulübü olma isteğimiz devam ediyor. Markalaşmak zorundayız. biz kesinlikle futbol oynamaktan zevk alacağız. bundan ne zaman sapsak sıkıntı yaşadık. Ne yaparsan yap o işi keyifle yapmalısın. Bazen gözyaşı döktük, acı çektik. O gözyaşımızı olumsuz olarak bize karşı kullanmak isteyenler oldu."

"Pas, pozisyon çalışması yapacağız dedik. Bunu çok iyi yaptığımızı düşünüyoruz. Eğer takım biraz düşseydi "takım zaten idman yapmıyordu" denecekti. İlk günden başlayarak pas ve pozisyon çalışması yaptık. Bunun için güçlü olmak

"Bugün her şey kolay görünüyor. Bu iş tersine dönebilirdi. İkinci olsaydı başka olacaktı. Bana göre ikinci de başarılı, birinci de başarılı. Bu saydıklarımı yapmışsa"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap