SON DAKİKA



Haber > Rizespor > Fransız üniversite öğrencileri siyasetin kendilerini temsil etmemesine isyan etti

Fransız üniversite öğrencileri siyasetin kendilerini temsil etmemesine isyan etti

15 Nisan 2022 Cuma - 13:07




Fransa’da öğrenciler Sorbonne Üniversitesi’nde protesto gerçekleştirdi. Öğrenciler siyasetin kendilerini temsil etmesine isyan etti.





Fransız öğrenciler Sorbonne Üniversitesi’nde eylem gerçekleştirdi. Gerçekleşen eylemlerde sık sık, "Ne Le Pen, ne Macron" sloganları yükseldi. Fransa’nın Paris şehrinde bulunan Sorbonne Üniversitesi’nde öğrenciler eylem gerçekleştirdi.

Eylemin, üniversite yönetiminin antifaşist bir toplantıyı engelleme yönünde karar alması ve öğrencileri dışarı çıkarmaya çalışması üzerine başladığı ifade edildi.

Öğrencilerin eyleminin, iki sağcı politikacı, otoriter ve neoliberal Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Marine Le Pen arasında geçeceği anlaşılan Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik tepkinin bir ifadesi olduğuna dikkat çekildi. 

Wsws.org’un haberine göre, Fransa’da bulunan çeşitli üniversitelerde öğrencilerin, diğer günlerde ne yapacaklarına karar vermek için toplantılar düzenledikleri ifade edildi.

Habere göre, Sorbonne’daki eylemlerin ise çarşamba yerel saatle 13.00’te üniversitenin avlusunda yapılması planlanan bir toplantıdan kaynaklandığı aktarıldı.


Öğrenciler, toplantıya katılmak için toplandıklarında, üniversite yönetiminin toplantının devam etmesine izin verilmediğini, güvenlik görevlilerinin üniversiteye tüm girişleri kapatarak yüzlerce öğrencinin girişinin engellediği belirtildi.

Buna karşılık, üniversite binasına girmeyi başaran öğrenciler de bir konferans salonunda toplantı yaptılar. Öğrenciler, kampüsteki ana binaya girdi. Toplantıda sık sık "Ne Le Pen, ne Macron" sloganları atıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap