SON DAKİKA



Haber > Spor > Prag'da Türk fırtınası

Prag'da Türk fırtınası

15 Nisan 2023 Cumartesi - 10:55




Euroleague final-four’unda fırtına gibi estik. Fenerbahçe Alagöz Holding, Schio’yu, Çukurova Mersin Yenişehir Belediyesi de USK Prag’ı yendi, final biletini aldı. Voleybolun ardından, basketbolda da kadınların Avrupa’daki en önemli turnuvasında kupa Türkiye’ye gelecek.





Türkiye önceki gün voleybolda yaşadığı gururu dün de basketbolda yaşadı. Kadınlarda CEV Şampiyonlar Ligi’nde Eczacıbaşı Dynavit-Vakıfbank finalinin ardından, basketbolda Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan Euroleague’de de iki Türk takımı pazar günü karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Alagöz Holding ile Çukurova Mersin Yenişehir Belediye mutlu sona ulaşmak için ter dökecek.

Çekya’nın başkenti Prag’ta düzenlenen Final Four’da sahneye önce Fenerbahçe çıktı. Sarı-lacivertliler, yarı finalde İtalyan’dan Famila Schio ile karşılaştı. Kralovka Arena’daki müsabakadan 77-70 galip ayrılan Fenerbahçe üst üste 2., toplamda 5. kez adını finale yazdırdı. Breanna Stewart 24 sayı, 11 ribaunt ile double-double yaparken Satou Sabally 13, Alina Iagupova 12, Courtney Vandersloot 11 sayıyla çift hanelere çıktı.

Prag’da Fenerbahçe’nin ardından sahneyi Çukurova aldı. Onlar da USK Prag’ı 78-58 gibi farklı bir skorla yenerek kupa için son adımı attı. Özellikle sezon başında iddialı bir kadro kuran Çukurova’da Hayes 19 sayıyla en skorer olurken, Crvendakic 16 sayı, 12 ribauntla double-double yaptı, Williams 16, Gray de 10 sayıyla çift hanelere çıktı. Öte yandan Çukurova’da basketbolcular galibiyetin ardından tribünden verilen Türk bayrağını açmak isterken, FIBA görevlileri büyük bir skandala imza atıp bunu engellemeye çalıştı.

Kadınlar Euroleague’de iki temsilcimizi karşı karşıya getiren maç yarın oynanacak. Kralovka Arena’nın ev sahipliği yapacağı dev mücadele TSİ 21.00’de oynanacak. Türk basketbolu için en sevindici detay ise maçtan çıkan sonuç ne olursa olsun bu önemli kupa Türkiye’ye gelecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap