SON DAKİKA



Haber > Spor > Özbek 'Bankalara Ateş Püskürdü'

Özbek 'Bankalara Ateş Püskürdü'

06 Aralık 2023 Çarşamba - 17:02




Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek divan kurulunda bankalara ateş püskürdü! "Bu yapılandırma anlaşmasından çıkmamız lazım"





Başkan Özbek, sarı-kırmızılı kulübün Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'taki Özhan Canaydın Konferans Salonu'nda düzenlenen aralık ayı olağan divan kurulu toplantısında konuştu. Bankaları eleştiren Özbek "Bu yapılanmadan çıkmamız gerekiyor" dedi.

Başkan Özbek, sarı-kırmızılı kulübün Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'taki Özhan Canaydın Konferans Salonu'nda düzenlenen aralık ayı olağan divan kurulu toplantısında konuştu.

"Devler Ligi"nde kazanmaları halinde gruptan çıkacakları Kopenhag karşılaşmasının önemine değinen Özbek, "Futbol takımımız, her zaman olması gerektiği yerde, yani UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadelesine devam ediyor. Önümüzdeki hafta oynayacağımız maçta son dakikaya kadar mücadele edip tarih yazacağımıza yürekten inanıyorum. Galatasaray, her zaman Türkiye'nin gururu olmuştur. Öyle olmaya da devam edecektir." ifadelerini kullandı.

"900 MİLYON LİRA FAİZ ÖDEYECEĞİZ"

Dursun Özbek, Türkiye Bankalar Birliği ile yaptıkları yapılandırma anlaşması kapsamında yıllık 900 milyon lira faiz ödediklerini söyledi.

Dursun Özbek, borçlarından dolayı yıllık 900 milyon lira faiz ödediklerini hatırlatarak, "Kemerburgaz'ın bitirilmesinin aciliyeti var. Florya'yı bir an önce buraya taşımak istiyoruz. Florya, Galatasaray'ın çıkış projelerinden bir tanesi. Kulübümüz, Ziraat Bankası ve Denizbank ile bir yapılandırma anlaşması imzaladı, borçlarını erteledi, sıcak para aldı. Yaklaşık 2 milyar 200 milyon liralık bir borcu yapılandırdık. Bu yapılandırma anlaşmasından çıkmamız lazım. Bütün çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. O günün koşullarında borçlanma faizimiz TLREF + 1,5 şeklindeydi. O günkü şartlarda TLREF yüzde 8,5-9 mertebesindeydi. Birçok arkadaşım, 'Yahu neden çıkıyorsun anlaşmadan? 2030'a kadar anlaşma, yüzde 10 bile değil faiz, bunu kullan.' dedi. Böyle olmasına rağmen senede 300-350 milyon lira faiz ödüyoruz. Ben, 'Faiz böyle bile kalsa çıkacağım.' dedim. Bu sadece faizle ilgili bir şart değil. Yapılan anlaşma çerçevesinde ellerimiz kolumuz bağlı, yapacağımız tüm hareketler bankaların kontrolünde. Kulübün faydasına olabilecek birçok şeyi yapmamıza engel. Bugün yüzde 40'ı aşkın faiz ödüyoruz. Borç da ortada. Faizin nerede duracağı da belli değil. Şu anda, 900 milyon lira faiz ödeyeceğiz. Galatasaray Kulübü ne yapmalı ki önce bu faizi ödesin, sonra sportif faaliyetlerine ayıracağı parayı bulsun, kulübü yönetsin, vergilerini ödesin? Onun için Florya projesini el üstünde tutmamız ve desteklememiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap