SON DAKİKA



Haber > Spor > Ofsayt kuralında büyük değişiklik: Santimle iptal edilen goller son buluyor

Ofsayt kuralında büyük değişiklik: Santimle iptal edilen goller son buluyor

20 Kasım 2023 Pazartesi - 17:01




FIFA’da uluslararası futbolun gelişiminden sorumlu olan Arsenal'ın efsane teknik direktörü Arsene Wenger, futbolda dev bir değişiklik için düğmeye bastı.





Futbol her zaman en çok tartışılan kurallarından biri olan ofsayt kuralında radikal bir değişikliğin yaşanabileceği öğrenildi. Video yardımcı hakemliğinin (VAR) devreye girmesiyle birlikte, günümüz futbol dünyasında ofsayt kararları artık daha hassas bir şekilde verilirken, çok sayıda gol santimetrelerle ölçülen küçük farklılıklar nedeniyle iptal ediliyor.

Bu bağlamda Record’da yer alan habere göre IFAB, Arsene Wenger’in yeni ofsayt kuralını değişiklik değerlendirmeye alırken, çıkacak karar da merakla bekleniyor.

22 yıl Arsenal'ı çalıştıran ve şu anda FIFA'nın uluslararası futbol gelişiminden sorumlu ismi olan Wenger daha önce oyuncuların vücutlarının bir kısmının sondan ikinci oyuncuyla hafifçe bile çakışması halinde ofsaytta olmayıp, sadece tüm vücutlarının rakiplerinin önünde olması halinde ofsaytta olacaklarına ilişkin bir kural önermişti.

Büyük bir devrim olacak

Forvetlere daha fazla hareket alanı sağlamak ve en ufak bir farkla iptal edilen gol sayısını azaltmak için ofsayt kuralını değiştirme fikrini gündeme getiren Wenger’in bu önerisi kabul edilirse, futbol dünyasında büyük bir devrim yaşanacak. Mevcut kurallara göre, bir oyuncu vücudunun herhangi bir kısmı hafifçe dışarıda olsa bile ofsaytta sayılıyor.


IFAB, VAR'ın devreye girmesinden bu yana ortaya çıkan tartışmaları ortadan kaldırmayı amaçlayan Wenger'in önerisini değerlendirme sürecinde. Wenger’in önerisi kabul edilirse, karşılaşmalar 2024-2025 sezonundan itibaren yeni kuralla oynanacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap