SON DAKİKA



Haber > Spor > Kimse seçim beklemesin

Kimse seçim beklemesin

21 Mart 2015 Cumartesi - 07:50




Yargıtay, Trabzonspor kulübünün 2013'te İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin görev süresini uzatan tüzük değişikliğini reddeden yerel mahkeme kararını on





Yargıtay, Trabzonspor'un 2013 Mayıs ayında İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkan seçildiği kongrede yönetimin görev süresiyle ilgili ek maddenin iptaline karar veren yerel mahkeme kararını onadı. Bu, seçim anlamına geliyor. Ama bordo-mavili ekibin bu kararı düzeltme talebi hakkı bulunuyor. Ancak Yargıtay düzeltme talebine olumsuz yanıt verirse, mevcut yönetimin görev süresinin dolduğuna dair yerel mahkemenin verdiği kararı kesinleşecek ve Trabzonspor 45 gün içinde kongreye gidecek. Bordo-mavililerin düzeltme talebi ve Yargıtay'ın bu itiraza cevabı ile süreç nisan ayını bulacak. Yargıtay nihai kararını açıkladıktan sonra ise karar taraflara tebliğ edilecek. Kulüp bu tebliğ sonrasında 1.5 ay içinde kongre kararı almak zorunda. Yönetim kongre kararı alma konusunda direnirse Dernekler Kanunu hükümleri devreye girecek. Yani kulübe kayyum atanacak.

KAYYUM ATANIRSA
Kayyumun harcama yetkisi olmayacağı için hem mevcut takım sıkıntı yaşayacak hem de yeni sezonun transfer çalışmaları aksayacak. Bordo- mavili kulüp daha önce de benzer bir süreç yaşamış ve kayyumun kıyısından dönmüştü. Nuri Albayrak yönetimi 16 Aralık 2007'de yapılması gereken kongreyi 10 Şubat 2008'de yapmıştı. Ancak herhangi bir üye şikayet etmediği için kayyum tehlikesi oluşmamıştı. Yargıtay kararının 2-3 gün içinde kulübe ulaşması bekleniyor.

KONGRE KARARI YOK
Trabzonspor avukatı Fuat Göktaş, konu ile ilgili şunları söyledi: Kulüp üyeleri Recep Bakırtaş ile Ali Sait Yılmaz'ın görev süresini uzatma yetkisinin iptali için açtığı davayı Yargıtay onadı. Yargıtay bir karar verdi. Biz de şu anda bu karar üzerine 'karar düzeltme' talebinde bulunacağız. Karar düzeltme talebinde bulunduğumuz zaman bunun ret olacağı anlamına gelmiyor. Kötü senaryo konuşulduğu zaman bile mevcut süreç zaten olağan kongreyi yakalayacağı için kimse herhangi bir seçim beklemesin. Kongre olacağına ilişkin haberler gerçek dışıdır. Trabzonspor mevcut süresinde kongreye gidecektir. Mahkeme yine ret kararı verirse 45 gün içinde seçime gidilebilir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap