SON DAKİKA



Haber > Spor > Karadeniz diyor ki; 8. maddeye hayır!...

Karadeniz diyor ki; 8. maddeye hayır!...

10 Aralık 2016 Cumartesi - 08:18




Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Ali Yılmaz Kartal tesislerini Onursal Başkan Mehmet Al





Karadeniz diyor ki; 8. maddeye hayır!...

Çünkü; kulübün malları devredilemez, satılamaz… Burada amaç, Mehmet Ali Yılmaz’ın kulübe bağışladığı “Mehmet Ali Yılmaz tesisleri ile İstanbul Kartal’da adını taşıyan tesisi” satmak ve adını silmek…


Görülüyor ki, Trabzonspor’un bugün yapılacak olağan genel kurulunda görüşülecek konular arasında yer alan gündemdeki  8. madde tek kelimeyle büyük bir art niyet taşıyor…

KRİZ MADDESİ

■Tarihinin en zor, en başarısız günlerini geçiren Trabzonspor’da bugün mali genel kurul yapılıyor. 12 madde olarak belirlenen genel kurul gündeminin en önemli maddesi 8. madde. Resmen kriz maddesi. Resmen kulübün nasıl batırıldığını belgeleyen madde.

HER ŞEY SATILIR

■ Yani bu madde diyor ki; Trabzonspor kulübünün elindeki bütün malların satılmasının izni yönetim kuruluna verilsin! Yönetim, Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın kendi cebinden harcayarak kulübe armağan ettiği, adının verildiği paha biçilemez Mehmet Ali Yılmaz tesislerini, yine kendi döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken ruhsat vererek birlikte açtıkları, Trabzonspor’a kazandırdığı Kartal’daki tesisleri satabilecek! Devamında kulübün adı da satılabilecek. Vah ki vah! Bugünkü mali genel kurulda bu madde oylanacak.

trabzon_1_1

KULÜP BATAKLIKTA


■ Görülüyor ki Trabzonspor’u yönetmeye talip olanların son yıllarda özellikle Sadri Şener’in başkanlığı döneminden başlayarak kulübü maddi yönden uçuruma sürüklemeleriyle kulübün bataklığa düşmesi karşısında iş başına gelen Muharrem Usta yönetimi de kurtuluşu Trabzonspor’un mallarını satmakta buluyor. Bugünkü mali genel kurulda kongre üyelerinden satış izni isteyecekler ihanet ediyorlar. Şimdi onlara seslenelim. Siz Trabzonspor’a bunun için mi başkan ve yönetici oldunuz? Bu ne ihanettir! Bu ne aymazlıktır! Bu ne cüretkârlıktır! Bu ne haysiyet cellatlığıdır!

trabzon_4
Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz, kendi cebinden
harcayarak kulübe armağan ettiği, adının verildiği
paha biçilemez tesisleri Bordo-Mavili kulübe kazandırdı

Vicdansızlık yapıyorlar

■ Kulübün hiçbir geliri ve gelir kaynağı, bugünkü gibi havuz geliri, başını sokacak tek bir tesisi olmadığı yıllarda gelip Trabzonspor’a genç yaşta başkan olan, önce bir çırpıda yazdığı çekle bütün borçlarını sıfırladığı kulübü düzlüğe çıkaran, sonra kendi cebinden büyük paralar harcayarak Trabzonspor’a bugünkü muhteşem tesisleri kazandıran, İstanbul kulüplerinin dahi başını sokacakları doğru dürüst tesisleri olmadığı o dönemde Türk futbolunda tesisleşmenin ilk adımını atan bir kulüp olarak Trabzonspor’un adını gururla yazdıran, uzun yıllar tek başına ekonomik gücünü ortaya koyarak kulübü kimseye muhtaç etmeyen, adı tesislere verilen, ‘Onursal Başkanlık’ unvanı ile vefa gösterilen Mehmet Ali Yılmaz’a bu satış iznini dahi sormayanlar kocaman bir ayıp ediyorlar.

NEDEN DEMEDİN?

Yılmaz’a danışmak vicdanen göreviniz değil mi Sayın Başkan Usta? Soralım: Madem öyle, neden göreve gelirken “Kardeşim, ben başkan seçilirsem kulübün gayrimenkullerini, menkul mallarını satacağım” diyerek kongrede oy istemediniz?

trabzon_5

Trabzonspor malınız değil

■ Kulübün gayrimenkullerini, mülklerini satmak için izin isteyecek olanlar, yeni stadı kendilerine kurtuluş olarak görenler aylardır bununla geleceği meşgul ederken onlara ‘Bu stat bile Trabzonspor’un kendi malı değil’ diye seslenmek gerek.

ŞU BİR GERÇEK

Trabzonspor’u yönetenler kulübün mal varlıklarını değil kendi mal varlıklarını satarak kulübü yönetmeyi bir denesinler bakalım elleri hiç mal varlıklarına gidecek mi? Şu bir gerçek ki, Trabzonspor hem sahada hem masada büyük bir çıkmazın içine sokularak iyice bataklığa sürükleniyor. Kulüp, elinde beş kuruşluk değeri kalmayacak şekilde resmen çökertiliyor.

Kulüp her gün iflas ettirildi

■ Ne güzel ya; sat, yönet, başkanlık yap! Hazin bir tablo. 2000 yılındaki birilerinin ‘ihtilal yaptık’ dedikleri sözde kongre sonrası kulüp her geçen gün iflas ettirilmiştir. Bu belgelidir. O günden bu yana bütün bilançolara bakınca görürsünüz! Birisi gelmiş kulübü borsaya açarak kulübün içinin boşaltılmasının yolunu açmış...


ÇARÇUR ETTİLER

Birisi gelmiş borsadaki hisselerinin yarısını satıp paraları yalan transferlerle çarçur etmiş... Birisi gelmiş ‘Başarılı olacağım’ diyerek kulübü batırmış... Birisi gelmiş şimdi kulübün elinde tek sigorta olan M. Ali Yılmaz tesislerini, Kartal tesislerini satmak için mali genel kurulda destek istiyor!

trabzon_3
Dönemin TBMM Başkanı ve Trabzon Milletvekili Necmettin Karaduman, Onursal Başkan
Mehmet Ali Yılmaz’ın Trabzonspor’a kazandırdığı tesislerin açılışını yapmıştı.

İhanet maddesi

■ İçi boşaltılıyor... Ayrıca kulübün malvarlıklarını kullanarak al bankadan faizle para, ‘Para buldum’ diye övünerek kulübü yönet!

YOK ÖYLE YAĞMA

Trabzonspor Mali Genel Kurulu, yönetimin kulübün gayrimenkullerini, mülklerini satmalarını gündeme getirecekleri 8. maddeye ‘hayır’ diyerek yönetime vize vermeyeceklerdir. Vermemeliler de zaten. Çünkü aklın yolu birdir. Bugünkü mali genel kurula katılacak delegasyon kulübün geleceğini ateşe atmayacaktır. Karadeniz’in bu sesi aklıselim bütün Trabzonsporluların sesidir. 8. madde, kulübe ihanet maddesidir. Biline!

İŞTE O MADDE

Gayrimenkul, Menkul Mallar, Lisanslar, haklar ve her türlü Mali değer ile ilgili olarak bunların Kulüp adına tescili, devri, mülkiyet değişikliği, kiralama, ve benzeri her türlü işlemin kulübün ekonomik çıkarları gözetilerek yapılması konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi hususunun görüşülmesi ve oylanması.



Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap