SON DAKİKA



Haber > Spor > Kalkavan skandalı

Kalkavan skandalı

11 Şubat 2015 Çarşamba - 09:23




Fırtına, Türkiye Kupası son 16 turunda Utaka'nın golüyle geriye düştüğü maçta Yatabare'nin 2 golüyle öne geçse de, uzatmalarda Sivas'a elendi. Karşıla





Bu sezon hakem hataları sonucu birçok kez puan kaybeden Trabzonspor, dün de Mete Kalkavan'ın gazabına uğradı. Bordo-Mavililer, 2-2 biten 90 dakikanın ardından 120. dakikada Chahechouhe'nin golüyle Türkiye Kupası'na veda etti. Ama hakem Kalkavan skandal kararlara imza attı. Skor 2-1 iken Sivasspor'un attığı beraberlik golünde İshak'ın yaka paça indirilmesine seyirci kalan Kalkavan, Sivassporlu Eneramo'nun Aytaç'a tabanıyla çok sert girmesine sadece sarı kart gösterdi. Kalkavan, yine sarı kart bile gösterilmeyecek bir pozisyonda Salih'in Taouil'e hafif temasında ise kırmızı kart çıkararak saç baş yoldurdu.

KIRMIZIYI UYARIYA ÇEVİRDİ

Bir pozisyonda Medhi'nin hakemin düdüğünden sonra topa vurmasını da uyarı ile geçiştiren Kalkavan, bu oyuncuyu ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı bırakmadı. Bu pozisyonlara itiraz eden Trabzonsporlu futbolcuları da sarı kartlarla cezalandıran Kalkavan, taraftarların tepkisini çekti. Sahaya yabancı cisimler atılırken Kalkavan'ın aleyhinde tezahüratlar yapıldı.

SALİH: KIRMIZI DEĞİLDİ

Sivassporlu Musa, kırmızı kart gören Salih ile konuştuğunu açıkladı. Musa, "O sırada ters taraftaydım. Salih ile konuştum. Sarı kart olabilirdi ama kırmızı kart değildi. Vurmadım, dokundum dedi. Ona da geçmiş olsun diliyorum" dedi.


KIRMIZI ÇOK AĞIR

Eski MHK Başkanı Mustafa Çulcu da Trabzonspor-Sivas maçını yöneten Mete Kalkavan'ın performansını beğenmedi. Çulcu "Hakem Kalkavan'ın Salih'in Tauoil'e yaptığı müdahalede gösterdiği kırmızı kart çok ağırdı. Faul kararı doğru ancak en fazla sarı olurdu. Bu kartla maçın skorunu direkt etkiledi" dedi.

KART REKORU

Son maçlarda oyuncuların agresifliği dikkat çeken Trabzonspor'da bu durum kart sayısına da yansıdı. Bordo-Mavili ekipte oyuncular oynanan son 4 resmi karşılaşmada tam 23 kez sarı, 1 kez de kırmızı kart gördü. 2'si kupa, 2'si lig olan bu mücadelelerde Fırtına 2 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap