SON DAKİKA



Haber > Spor > Hızırbeyspor’un Başkanı Muhammet Menteşe'den şok edecek iddia

Hızırbeyspor’un Başkanı Muhammet Menteşe'den şok edecek iddia

Karadeniz Özel

21 Temmuz 2020 Salı - 09:00




Hızırbeyspor Başkanı Muhammet Menteşe, kendisini tehdit eden, tetikçilikle suçlayan ASKF Başkanı Cahit Erdem’i savcılığa şikayet ederken, “Kimse Hızırbeyspor’un başkanını tehdit edemez” dedi





TRABZON’UN önemli kulüplerinden Hızırbeyspor’da başkan Muhammet Menteşe, kendisini tehdit eden ve tetikçilikle suçlayan ASKF (Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu) Trabzon Şube Başkanı Burhan Cahit Erdem’i savcılığa şikayet etti. Erdem’in her seçim dönemi kulüp kurarak sürekli başkan seçildiğini iddia eden Menteşe, ASKF’ye kayyum atanması gerektiğini söyledi. Muhabirimiz İsmail Düzgün’e birbirinden önemli açıklamalarda bulunan Muhammet Menteşe, yaşanan durumu şöyle anlattı:

HER SEÇiM ÖNCESi KULÜP KURULUYOR

“ASKF seçimleri yaklaşırken, sosyal medya hesabımdan bir ağabeyimin paylaşımın altına ‘Gençlik Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ciddi anlamda amatöre düzenleme getirmeli. Her seçim dönemi bilmem ne spor, şu spor, bu spor, Boraspor, Albayrakspor gibi 15-20 kulüp kurup, oy için bu tür işler yapıp ASKF makamını sürekli elinde bulunduruyorlar. 3 tane oy için kulüp kurup sağdan soldan oy için adam arıyorlar. Adamın kulüpte üye olduğundan haberi bile yok. Bu kişiler seçim zamanı gelip oy kullanıyorlar. Bu devran böyle devam ettikçe Trabzon’dan sporcu yetişir mi? ASKF’ye acil kayyum atanmalı’ şeklinde bir paylaşım yaptım. ASKF Başkanı Cahit Erdem de bu paylaşımıma istinaden kulüp yöneticimiz İbrahim Baş’a mesaj gönderdi. Baş da bana Cahit Bey’in hakkımda, ‘İftirada bulunuyor, bardağı taşırıyor. Projeden bahsediyor. Başkalarının lafıyla hareket ediyor. Tetikçilik yapıyor. Evraklarını inceletirim. Size neler yapacağımı tahmin edersiniz’ dediğini söyledi. Bunun üzerine ben de kendisine suç duyurusunda bulundum. Cahit Beye sesleniyorum; Hızırbeyspor’un başkanını kimse tehdit edemez. Hızırbeyspor’un hiçbir Başkanı tarihinde tetikçilik yapmamıştır. Hiçbir başkanın da veremeyeceği hesabı yoktur. Ama kulübümü tehdit eden, şahsıma tetikçi diyen Cahit Beyin bunu ispatlamasını istiyorum. İspatlamayana da ne dendiğini kendisi çok iyi biliyor. Onu da kendisinin ahlakına, şahsiyetine, onuruna bırakıyorum



KONTEYNIRLARDA SOYUNUYORLAR!

ASKF’NİN amatör kümede ciddi anlamda çalışan kulüplere destek olması birinci görevlerindendir. 9 kategoride boy gösteren bir kulüp size geliyor, soyunma odası istiyor. İdmanocağı gözümün önünde olduğu için onu örnek veriyorum. Yan tarafımızdaki konteynerde soyunuyorlar. Elektrikleri yok, suları yok. Öyle bir durumdalar. Cahit Bey bu kulüplere yardım etmeli. Başkan bunları yapmalı. Kulüp kurun, mücadele edin demesi kolay. Nasıl mücadele edecek bu kulüpler? Devletten yardım alma, belediyeden destek alma, ASKF destek vermiyor. Nereye kadar gidecek bu kulüpler? Sen diyorsun ki konteynerde giyin de gel. O sporcu ne kadar gelişir? Ve Trabzon futboluna ne kadar katkı sağlar?

AMATÖRE HiZMET BÖYLE Mi OLUR

 “SPORCUSU  olmayan kulüp yetkilisiyle 300 sporcuya sahip kulübün yetkilisinin oyu bir olur mu? Ondan sonra seçime 50-0 geride başlıyoruz. Peki bu amatöre hizmet midir? Amatöre hizmet nasıl olunur, anlatayım. Cahit Beyin gidip soyunma odası olmayan kulüplere soyunma odası bulması lazım. Malzemesi olmayan kulüplere yardım etmesi lazım. Ulaşım konusunda belediyeden destek istemesi lazım. Çalışan kulüpler, yaz kış çalışan kulüpler için otobüs bulmalı. Bu kulüplerle içli dışlı olması lazım. Amatörün içinde olan insanlar belli. Gençlik Spor’dan para almak için uğraşıyorlar. Bakanlıktan destek almak için araya 50 kişi koyuyoruz. Kulüplerimizi yaşatmak için çaba gösteriyoruz. Sen ne yapıyorsun, hiçbir işte yoksun.”

OSMAN SAKA’YI ÖRNEK ALSINLAR!

“BİR dönem Ankara’da bakanlıkta bir yazımız var. Başkan Cahit Beye dedim ki; ‘Mehmet Baykan ile samimiyetiniz var. Bir yardımcı olur musunuz’ diye. Cahit Bey de bana ‘Ben onunla şu sıralar görüşmüyorum. Ama ben sana güzel bir öpücük veriyorum. Benim yapacak olduğum başka bir şey yok’ dedi. ASKF başkanı bu olmamalı. Başkan böyle davranmamalı. Bakın size bir olay anlatayım. Eski ASKF Başkanı Osman Saka, rahmet olsun. Sevgili Osman abi, aynı zamanda Yolspor kulüp başkanıydı. Yurt dışında bizim amatör sporculara vizyon olsun diye, tanıtım olsun diye, Werder Bremen’de çeşitli ülkelerden gelen amatör sporcularla kaynaşmasını sağlardı. Osman abi bunlar için uğraşırdı. Üç tane uyduruk kulüp kurmadı, oy için şuna buna gitmedi. Başkan dediğin böyle olmalı.”

TAM 51 KULÜP FAALiYETTE DEGiL!

“BEN bir inceleme yaptım. Türkiye Futbol Federasyonu’nun sitesinde Trabzon’da 127 kayıtlı kulüp görünüyor. Bunların 51’inin faaliyet anlamında liglere katılmadığı, hiçbir kulüpte de bu yıl içerisinde lisanslı oyuncu bulunmadığı görülüyor. Ve bu kulüplerin bazılarının 10, bazılarının 5, bazılarının da 3 yıl liglere katılmadığı belli. Bu kulüplerin yetkilileri, 2 ay sonraki seçimlerde oy kullanacak, maalesef üzücü olan da bu. Faaliyette olan arkadaşlar gelip oy kullansınlar. Faaliyette olmayanlar kapatılmalı. Yeni kurulan arkadaşlar faaliyette değilse oy kullanma hakkını elinden alacaksın. Trabzon’da federasyonun belirtmiş olduğu 9 kategoride katılım sağlayan kulüp sayısı toplasan 40’ı geçmez.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap