SON DAKİKA



Haber > Spor > Hamit Altıntop, EURO 2024 kura çekimini yorumladı

Hamit Altıntop, EURO 2024 kura çekimini yorumladı

03 Aralık 2023 Pazar - 10:45




Hamit Altıntop, EURO 2024 kura çekimi sonrasında açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin iyi bir kura çektiğini belirten Altıntop, hedefin avantajı koruyarak turu geçmek olduğunu vurguladı.





Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) A Milli Takım Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) kura çekimi sonuçlarına dair açıklamalarda bulundu. Altıntop, Portekiz, Çekya ve C yolu play-off galibiyle yer aldıkları F Grubu için yapılan kura çekiminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Hamit Altıntop, kura sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "İyi bir kura. Baktığımızda Portekiz çok güçlü, Çekya da iyi bir hava yakaladı. Play-off'un C Grubu olması da aslında bizim için avantaj. Bizim hedefimiz bu avantajı kaybetmemek, turu geçmek, hedefimiz bu. Bu, açık ve net." ifadelerini kullandı.

Altıntop, hazırlık süreci ve strateji hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Mart ayında iki hazırlık maçımız olacak. O maçları iyi değerlendirip, en iyi şekilde Dortmund şehrinde, 18 Haziran'da iyi bir başlangıç yaparız. İki maçımızın Dortmund'da olması büyük bir avantaj. 80 bin kapasiteli bir stat. Orada vatandaşlarımızla, futbolseverlerimizle bir arada olmak çok büyük bir avantaj. Bu avantajı dezavantaja çevirmemek lazım, iyi hazırlanmak gerek."

‘’GRUP FAVORİSİ PORTEKİZ’’

Altıntop, C yolu play-off'undan hangi takımın gelmesini istedikleri sorusuna şu şekilde yanıtladı: "Lüksemburg ile çok uzun zaman olmayan süreçte iki defa oynama şansımız oldu. Gürcistan, Yunanistan ve Kazakistan var. Hangisi olursa en iyi şekilde futbolumuzu yansıtıp, iyi bir sonuçla turu geçmek istiyoruz." Grubun favorisi olarak ise Portekiz'i göstererek, "Portekiz, son 15 yılda inanılmaz mesafe katetti. Her turnuvada çok iyi sonuçlar aldılar. Bizimle kıyasladığımızda aramızda biraz mesafe var gibi ama günlük futbolda bu, maçtan maça değişebiliyor." dedi.


"İLK HEDEFİMİZ GRUPLARI GEÇMEK"

Son olarak Altıntop, turnuva beklentileri hakkında şu ifadeleri kullandı: "Hayaller üzerinden gitmemiz gerekir mi, evet hayal kurmamız gerekir. Özellikle Almanya'da vatandaşlarımızla birlikte 7 maçlık bir periyoda girmek istiyoruz. Bizim takım çok kıymetli, onlara cesaret vermemiz gerek. İlk hedefimiz grupları geçmek, son 16'ya kalmak. Sonra kısmen de olsa futbol şansı gerekli."

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap