SON DAKİKA



Haber > Spor > Giresunspor'un üzerinden ölü toprağını attık

Giresunspor'un üzerinden ölü toprağını attık

19 Ağustos 2016 Cuma - 10:59




Yeşil-Beyazlı ekibin asbaşkanı Mehmet Kazancıoğlu, kaçan play-off sonrasında büyük üzüntü yaşadıklarını belirtirken, hedeflerinin yeniden Süper Lig ol





PTT 1. Lig ekiplerinden Giresunspor’da Asbaşkan Mehmet Kazancıoğlu, yeni sezon öncesinde gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Kazancıoğlu geçen yıl kaçan play-off hedefinden bu sezon ligde hangi noktaya gelmek istediklerine, kulübün ekonomik durumuna kadar her şeyi değerlendirdi. Kazancıoğlu, şunları söyledi: “Geçen sezon çok şanssızlık yaşadık. 1461 Trabzon ile berabere kaldık. Gaziantep Büyükşehir Belediye ile içeride 0-0 kaldık. Yüzde yüz verilmeyen bir golümüz vardı. Ligin ilk yarısını lider bile bitirebilirdik. İkinci yarıda bir düşüş oldu ancak sonradan toparlanıp çıkışa geçtik. Son iki haftada 3 puan alsak play-off’un içinde olacaktık...” “Haftalardır kazanamayan Boluspor’a mağlup olduk. 85. dakikada maç 1-1 devam ederken penaltı kaçırdık, uzatmada kalemizde gol görüp sahadan puansız ayrıldık. Elazığspor maçı rakip 10 kişiyken ve mücadelede 2-0 galipken 2-2 bitti. Erciyes maçında 3-0 öndeyken 3-3 bitti. Bu durumlar oyunculara yıkıma yol açtı...” “Son haftada Alanyaspor’u yensek play-off’a kalacaktık. Alanya maçının 90+3. dakikasında play-off’a kaldık, sonra play-off gitti, Balıkesir gol yiyince yine play-off geldi. Ancak kazanınca play-off ikinci kez elimizden kaydı ve gitti. İki dakika içinde hem büyük sevinç hem de büyük üzüntü yaşadık. Play-off’a kalmış olsaydık tribünlerimiz dolardı. Belki de bugün Süper Lig’de olacaktık.”

Aklımızda hep Süper Lig oldu

Geçen sezon kaçan play-off şansının ardından bu sezon kafalarının bir kenarında şampiyonluk bulunduğunu belirten Kazancıoğlu, “Son yıllarda Giresunspor sevgisi insanlarda arttı. Ufak bütçeyle iyi işler yapan ve zevkli futbol oynayan bir ekiptik. Taraflı tarafsız herkesten olumlu mesajlar aldık...” “Bu sezon öncesinde de Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ‘Ok yaydan çıktı’ dedi. Bu sene hedefimiz Süper Lig diye söylemde bulundu. SüperLig’e çıkmamak için hiçbir nedenimiz yok. Ancak adımlarımızı sağlam atmamız lazım. Aşı tutmayabilir de. Umut tacirliği yapmak istemiyoruz...” “Aklımızın bir kenarında hep Süper Lig var. Ancak öncelikle PTT 1. Lig’de kalıcı olmak istiyoruz. Çıtayı yükselttik. Belki de play-off’a kalmadan bir üst lige çıkacağız. Giresunspor’un Süper Lig’i görmesi ve orayı tatması lazım. Şehir ayağa kalktı. 3-4 yıl önceki ölü Giresunspor artık canlandı” dedi.

Takıma sahip çıkmalılar

Kazancıoğlu, “4 yıldan beri ekonomik anlamda sıkıntı çektik. Şu anda rahatız. Bu dönem de bize federasyondan pek fazla para gelmedi. Gelen paralar borca gitti. Bu sezon rahatladık. Tahminen 7-8 trilyon bir para geliyor. Ancak bu para da yetmiyor.  12-13 trilyonluk bir takım olması lazım. Bu da bu ligin en alt takımlarından birisi olur. Bazı takımlar 600-700 milyar bir oyuncuya veriyor. Bizde böyle bir şey yok. Stat geliri olması lazım. Belediyelerin elinden gelen desteği vermesi lazım. Aslında bütçemiz 15-20 trilyon olmalı. Federasyondan gelen para kadar daha para lazım bize. Kulübe katkı sağlamak için bir şeyler üretmeye çalışıyoruz. Giresunstore’yi açtık, oradan katkı geliyor. Taraftarlarımız da biletini, kombinesini ve formasını alarak takımlarına destek vermeli. Giresunlular takımlarına sahip çıkmalı. Kombinelerimiz de öyle pahalı değil. İçeride 1 bin-2 bin kişiye oynuyoruz maçlarımızı. Bu sayı artmalı. 10 bin-15 bin kişiye oynarsak o baskı ile bizi içeride kimse yenemez. Geçen sezon da bunu gösterdik. Taraftar desteği de olsa daha rahat olur. Taraftarlarımız maçları TV’den değil stattan izlemelerini bekliyoruz. Giresunspor’u Süper Lig’de istiyorsalar, büyük takımız diyorsalar maçlara gelmeliler” diye konuştu.

Futbolcunun kafası rahat olmalı

Futbolda her şeyin para olmadığını gösterdiklerini belirten Kazancıoğlu, “Oyuncu yapısından tutun da altyapısına, tesisine kadar yenilenmiş Giresunspor var. Süper Lig’e çıkabiliriz. Rakiplerimizin hepsi bizim kadar şanslı. Geçtiğimiz sezon Adanaspor lige tutunmak isterken bir anda zirveye çıktı. Ligde hiçbir şey belli olmaz. O gün iyi olan o gün inanan, futbolcusunun kafası rahat olan, sıkıntısı olmayan takımlar istediği hedefe varır” dedi. 

İdman sahası sıkıntısı var

“Tesislerimizde çalışmalar sürüyor. Yeni tesisler için bakanlıktan onay alındı. Federasyonla yazışmalar yapıldı. 1-2 seneye tesis başlayacak. Yeni stadımız Çotanak Arena’da da çalışmalar başlayacak. Mevcut tesisimiz baştan aşağıya yenileniyor. Odalarından tutun da duşuna kadar her şeyi yeniliyoruz. 5 yıldızlı otel gibi oluyor. Ancak idman sahası konusunda sıkıntımız var. Saha tamamen kazındı ve yeni bir idman sahası yapılıyor. O da 1-2 aya yetişir. Ancak devre arasına kadar burada çalışamayız. Bir idman sahası yetmiyor. En az üç tane saha olmalı. Otobüsle Bulancak’a ve stada giderek yeni sezona hazırlanıyoruz.” 

Mustafa hocada gerekli bilgi ve birikim var

Kazancıoğlu, yeni sezon öncesinde takımı emanet ettikleri teknik direktör Mustafa Kaplan hakkında da konuştu: “Hocamız iyi. Disiplinli, çalışkan. Hocamızın sezon başında çalışmaya başladığı ilk deneyim olacak. Profesyonel kulüplerin teknik patronlarıyla yolların ayrılmasında görev almış bir teknik adam. Bilgili ve donanımlı. Biz geçen sezona Sefer Yılmaz ile başladık. Bütçemize uygun isimdi. Aşı tutmadı. Kendisiyle yollarımızı ayırdık. Geçen yıl da Mustafa Kaplan’ı düşünmüştük. Bu sene şartları masaya yatırdık. Ekonomik anlamında bizim tercihimizi arttırdı. Bazı hocalar ligleri tanımıyor. Mustafa hoca hemen hemen her oyuncu hakkında bilgi ve birikimi var. Yönetim olarak öyle bir karar aldık. Seçenekleri eleyerek Mustafa hocayı seçtik. Şu ana kadar da kimseden tepki almadık.”

Hiçbir zaman kavgamız ve tartışmamız olmadı

“Giresunspor yönetimine girmemi sağlayan Mustafa Bozbağ’dır. Kendisiyle abi-kardeş bir dostluğumuz var. İyi bir insan. Biz de elimizden geldiği kadar destek veriyoruz. 4 yıldan beri Giresunspor’da görev aldık. Bu yıl beşinci senemiz. Giresunspor tarihinin en uzun süreli yönetimiyiz. 15 kişilik yönetim kadromuzu mümkün olmadıkça bozmadık. Hiçbir zaman kavgamız veya tartışmamız olmadı. Aile gibiydik. Yorulan bazı arkadaşların yerlerine yeni isimler kattık. Başkan Bozbağ’a ‘istiyorsan devam edebilirim’ dedim. Benden sonra diğer arkadaşlar da böyle bir cevap verince yola devam ettik. İşleri olan, yorulan bazı arkadaşlar aramızdan ayrıldı. Bunların yerine Giresun’dan içimizde olan 4 ismi yönetime kattık. Biz bir yandan işimizi yaparken bir yandan da yönetimdeki görevlerimizi yerine getiriyoruz. Ancak Başkan Bozbağ ise işini gücünü bırakıp kulübe zamanını ayırıyor. Kulübün parasını boşa harcamaz. Menajerlere para vermez” dedi.

Biz o paraları veremeyiz

“Forvet transferi için çalışmalarımız var. Pedriel ve Doumbaya düşündüğümüz isimlerden bazıları. Ancak bize sezon boyunca 15-20 gol atabilecek birileri lazım. Gol yükünü çekecek ve maçı kurtaracak oyuncu olmalı. Hata yapmamamız lazım. Aldığımız oyuncu mutlaka iyi çıkmalı. Aksi durumda ise gittik! Çünkü devre arasına kadar onlarla mücadele edeceğiz. Piyasada çok iyi oyuncular var ancak ücretleri el yakıyor. 500-600 bin Eurolar istiyorlar. Biz o paraları veremeyiz. Takım içindeki dengeyi bozamayız.”

Trabzonspor’a kapımız açık

Giresunspor Asbaşkanı Mehmet Kazancıoğlu, Trabzonspor’la ilişkilerin hiçbir zaman kötü olmadığını ifade etti. Kazancıoğlu, “İlişkilerimiz hiçbir zaman kötü olmadı. Ancak İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde 1-2 oyuncu istemiştik. O zaman bizim istediğimiz oyuncuları başka kulüplere verdiler. Şu an öyle bir talebimiz yok...” “Trabzonspor’un şu anda PTT 1. Lig’de mücadele eden komşusu Giresunspor’u kullanması lazım. Trabzonspor’da forma giyemeyen oyuncuları 2. Lig’deki 1461 Trabzon’a verebilir misin? Veremezsin. Kaldı ki PTT 1. Lig de Süper Lig ayarında oldu. Trabzonspor bizden faydalanmalı. Ancak onların da bir sürü sıkıntısı var. Temasa giremiyoruz...” “Kapımız açık. İyi niyetliyiz. Sağlıklı bir işbirliğimiz yok. Trabzonspor’a bizim ne kadar ihtiyacımız varsa onların da bize ihtiyacı var. Abdullah Karmil transferinde yaşananlar ortamın gerilmesine neden oldu. Bizim kapımız Trabzonspor’a her zaman açık. Abi kulübümüz. İsterlerse gelirler misafirimiz olurlar. Karadeniz takımlarıyla da aramız iyi” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap