SON DAKİKA



Haber > Spor > FİFA'dan Süper Lig ekibine şok! Süresiz transfer yasağı

FİFA'dan Süper Lig ekibine şok! Süresiz transfer yasağı

13 Mart 2024 Çarşamba - 12:43




FIFA, Bitexen Antalyaspor'a borçları nedeniyle süresiz transfer yasağı getirdi. Jehezkel olayı sonrası, kulüp borçlarını ödeyene kadar transfer yapamayacak. Süper Lig'de yasaklı kulüp sayısı 3'e yükseldi.





FIFA, Bitexen Antalyaspor'a yönelik ciddi bir karar aldı. Geçtiğimiz Aralık ayından bu yana üç transfer dönemi için yasaklanan Süper Lig ekibi, Sagiv Jehezkel olayının ardından daha da sıkıntılı bir duruma düştü. FIFA'nın 7 Mart'ta aldığı karara göre, Antalyaspor'un transfer yasağı süresiz hale getirildi. Bu karar, FIFA'nın internet sitesinde 11 Mart Pazartesi günü duyuruldu.

Antalyaspor'un Yasaklarla İmtihanı

Kararın sebebi, Antalyaspor'un çeşitli oyunculara olan borçlarının ödenmemesi. Kulüp, borçlarını tamamen ödeyene kadar herhangi bir transfer gerçekleştiremeyecek. Süresiz yasağın yanı sıra, önceki dönem yasaklarında kısmi ödemeler yapılmıştı.

Süper Lig'de Yasağa Uğrayan Kulüp Sayısı Artıyor

FIFA tarafından daha önce yasaklanan Ankaragücü ve Tümosan Konyaspor'un yanı sıra, Antalyaspor da dahil olmak üzere, ligde transfer yasağına uğrayan kulüp sayısı üçe yükseldi. Ankaragücü, ara transfer döneminde borçlarını ödedikten sonra yasağı kaldırılmıştı, ancak kısa bir süre sonra kulübe yeni bir yasak daha geldiği açıklandı.


Jehezkel Olayının Etkileri

Antalyaspor'a bu yasağın gelmesinde, İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel'in şikayeti büyük bir rol oynadı. Trabzonspor maçındaki gol sevincinin ardından Türkiye'den ayrılan Jehezkel, Antalyaspor'u FIFA'ya şikayet etti ve kulüpten 1 milyon 260 bin Euro tazminat talep etti. Jehezkel'in avukatları, oyuncunun haksız yere kulüpten atıldığını ve mali zararlardan dolayı Antalyaspor'un oyuncuya zarar vermeye devam ettiğini belirtti.

Sagiv Jehezkel'in Performansı

28 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Sagiv Jehezkel, sezon başında Hapoel Beer Sheva'dan Antalyaspor'a transfer olmuştu. 850 bin Euro bonservis bedeli karşılığında katılan Jehezkel, takımına 13 maçta 6 gol ve 2 asistlik katkı sağladı.

Antalyaspor'un önündeki bu zorlu süreçte borçlarını ödemesi ve FIFA ile olan ihtilaflarını çözmesi gerekiyor. Aksi takdirde, süresiz transfer yasağının getirdiği sınırlamalar, kulübün gelecekteki planlarını ciddi şekilde etkileyebilir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap