SON DAKİKA



Haber > Spor > Fenerbahçe'de bir futbolcuya daha veda

Fenerbahçe'de bir futbolcuya daha veda

02 Şubat 2024 Cuma - 11:38




Fenerbahçe'de kadroda düşünülmeyen ve takımdan ayrılması gündemde olan Lincoln Henrique için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sarı-lacivertli takım, Lincoln'ün transferi için Ankaragücü ile anlaşma sağladı.





Ara transfer dönemini hareketli geçiren takımlardan Fenerbahçe, bir yandan da takımdan ayrılacak futbolcular için mesai harcıyor.

 Ocak ayında Miguel Crespo, Samet Akaydin, Emre Mor, Umut Nayir ve Bartuğ Elmaz ile vedalaşan Fenerbahçe'de sıradaki ayrılık için en güçlü ihtimal Brezilyalı futbolcu Lincoln Henrique...

TARAFLAR ANLAŞMA SAĞLADI

Sabah'ın haberine göre; Fenerbahçe ve Ankaragücü, Lincoln transferi konusunda anlaşma sağladı.

Transferin neticelenmesi için Lincoln'ün kararı bekleniyor.

Brezilyalı futbolcunun da ikna olması durumunda transfer resmiyet kazanacak.

Fenerbahçe 25 yaşındaki futbolcuyu 2022-23 sezonu başında 3.5 milyon euro bonservis ile Portekiz ekibi Santa Clara'dan kadrosuna katmıştı.  

Fenerbahçe'de son dakika transfer gelişmeleri yaşanıyor. Sezonun kadro planlamasını sürdüren Fenerbahçe'de Samet Akaydin, Miguel Crespo ve Bartuğ Elmaz'ın ardından bir ayrılık daha yaşandı. Öte yandan Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerdeki son gelişmeleri aktardı. Sezon sonu Fenerbahçe'de yaşanacak ayrılığı duyuran Senad Ok, Fenerbahçe'nin ciddi bir bonservis kazanacağını ifade etti. İşte detaylar...

Ocak transferinde kadrosunu Leonardo Bonucci, Rade Krunic ve Çağlar Söyüncü gibi yıldız isimlerle güçlendiren Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler yaşanıyor.
Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, son gelişmeleri değerlendirdi. Fenerbahçe'nin Bonucci, Krunic ve Çağlar Söyüncü'den sonra bir transfer daha yapacağını ifade eden Senad Ok, yıldız oyuncunun sezon sonunda takımdan ayrılabileceğini ve Fenerbahçe'nin ciddi bir bonservis kazanabileceğini aktardı. Senad Ok'un değerlendirmeleri şu şekilde:

"EMRE MOR TAKIM OYUNCUSU DEĞİL" 

"Emre Mor takım oyuncusu değil ama müthiş bir bireysel yetenek. Takım oyuncusu olsaydı Borussia Dortmund'a transfer olmuştu orada tutunurdu.
Volkan Demirel ile iyi bir çıkış yakalamıştı ama sonrasında bekleneni veremedi. Geçen sezon oynanan Rennes maçında oyuna girdiğinde maçı çevirmişti. Takım oyuncusu değil ama iyi bir Emre Mor'un takımda kalmasını isterdim. Hayırlı olsun diyelim."

 "Fatih Karagümrük'ten Serdar Dursun'un gelmesini bekliyorum. Üçüncü golcü konusunda Umut Nayir, EURO 2024'te olmak istiyor. Dzeko ve Batshuayi'nin olduğu rotasyonda forma şansı bulamayacağını biliyordu.

Sezon başı planlamasında üçüncü golcü ihtiyacı belirlenmişti. Buraya aynı mühendsilik çerçevesinde bir oyuncu daha eklenmesi bekleniyor. Fenerbahçe yönetimi işi şansa bırakmak istemedi.

Üçüncü golcü oynamayacağını bilmesi gerekiyor. Oyuncu oynayamaycağını bile bile geliyor. Bazen oynamadıkları için mutsuz olabiliyorlar ama Serdar bunu bile bile geliyor. Crespo'nun yerine transfer düşünülmüyor. Fenerbahçe üçüncü golcüyle transferi büyük ölçüde kapatacak. Geleceğe yönelik bazı genç oyuncuların transferi olabilir."
"Umut Nayir, EURO 2024 kadrosunda yer almak istiyor. Ona hak veriyorum. Her sene oynanan bir organizasyon değil. Umut ve Emre'nin gitmesi bir kayıp ama bazen yolların ayrılması gerekiyor.

Kent'e Arabistan'dan Fenerbahçe'den aldığı paradan 2-3 katı para teklif edildi ama gitmedi. Hull City'den bir teklif geldi ama gitmedi. Buraya gelirken iyi bir anlaşması vardı. Bonservisi elinde olarak geldi. Bu yüzden Fenerbahçe ile iyi bir maaşla anlaştı.
O dönem Kent'i çok isteyen vardı. O dönem Fenerbahçeli yöneticiler bana "Alabilirsek çok iyi iş yaparız." demişlerdi. Kent'in burada da iyi bir maaşı var. İlerleyen süreçte Arabistan'ı düşünebilir.

King'e talipler var. Orada bir hareketlilik var. Lincoln'ü istemeyen yok gibi. Sonuçta 18 yabancısı var Fenerbahçe'nin bu sayının düşmesi gerekiyor. Crespo ayrıldı ama daha da ayrılması gereken oyuncular var."

"Kent, sportif olarak kariyerini Arabistan'da sürdürmek istemiyor. Belki seneye İsmail hoca Fenerbahçe'de olmayacak. İyi bir maaşla geldiği için sportif olarak seçici davranıyor.
Üç katı teklif aldığı için git denilebilir ama bu kolay değil. Seneye yönetimin değişme ihtimali çok yüksek. Yönetim değişirse hocanın değişmesi de muhtemel. Kent, Fenerbahçe'nin büyük bir kulüp olduğunun farkında. Kolay kolay bir yere gitmek istemiyor."

"Fenerbahçe'de hiçbir oyuncuya oynama garantisi verilmez. Çağlar'ın ilk düşüncesi 5 büyük ligde oynamaktı. Ancak Umut Nayir'de olduğu gibi Çağlar da oynamak istiyor.
Fulham, Porto ve Roma gibi kulüplerde oynama şansı pek olmayabilir. Burada ligin seviyesi daha az olduğu için tempoyu kaldırabilirsin. Maç eksiğini burada kapatabilirsin. Ben bu hafta Çağlar'ın kadroda olmasını bekliyorum.

Antalyaspor'a karşı Bonucci-Djiku ikilisini bekliyorum. Neden hocanın Serdar'ı tercih ettiğini anlamadım. Bonucci, Türkiye'deki tüm stoperlere ders verir. Sizin elinizde böyle bir oyuncu varsa bunu neden oynatmıyorsunuz? Ben anlamadım. Sakatlığı geçti ağrısı yok. Djiku'yu Bonucci'nin yerine tercih etmesini anlayabilirim ama Serdar tercihini anlamadım. Edin Dzeko, Tadic, Bonucci, Livakovic gibi isimler ders verir. Krunic orta sahada nasıl top kullanılır dersi verir. Ben mi başka maçları izliyorum anlamadım."
  
"FRED'İN GERİ DÖNÜŞÜ İÇİN 1 AYLIK SÜREÇ VAR" 

"Becao çok iyi oyuncu. Bana kalsa Becao-Bonucci ikilisini oynatırım. Sakatlığını atlattı ve Türkiye Kupası'nda oynanacak Gaziantep FK maçında kadroda olmasını bekliyoruz.
İrfan ve Cengiz arasında kararsız kalınabilir. Ben Cengiz'in oynamasını bekliyorum. Formda ve istekli, rüzgarı arkasına almış durumda. Ferdi artık bir sol bek. Onun yeriyle pek oynamamak lazım. Fred'in yerine İsmail oynayacak ve yanında Krunic görev alacak. Fred'in geri dönüşü için yaklaşık 1 aylık bir süreç var."
"Bartuğ genç bir oyuncu. Ayrılmasını normal karşılıyorum. Crespo yabancı kontenjanı için gönderildi ama ben yine de tutardım. Teknik ve mali detaylar vardır bunu bilemiyorum. En azından birilerini kadroya yazmayacaksın.

Böyle bir planlama yapıldı. Zor bir karar. Umut Nayir, Emre Mor ve Crespo çok önemli oyuncular. Ben olsam yine de Crespo'yu tutardım. Başka bir oyuncu üzerinden yabancı kontenjanını açmaya çalışırdım. Yönetim bizim düşündüklerimizi mutlaka düşünmüştür ama olmadı demek ki..."

"Boey'in Ferdi'ye iki göre avantajı var. Bir pasaport farkı. Bunu zamanında Arda Turan söylemişti. Sacha Boey'in transferindeki ana etken Şampiyonlar Ligi performansı. Şampiyonlar Ligi maçları olmasaydı Boey böyle bir paraya gitmezdi.

Ferdi, Süper Lig ve Konferans Ligi'ni kusursuz oynuyor ama bu seviyeler Şampiyonlar Ligi seviyelerinde değil. Ferdi, EURO 2024'te göstereceği performansa göre 30 milyon euro veya üzerinde bir bedelle ayrılabilir."

"YENİ SEZON DÜŞÜNÜLEREK TRANSFER YAPILABİLİR" 

"Birçok oyuncu ile görüşmeler sürüyor. Bana söylenen yerli üçüncü golcü ve Crespo'nun yerine oyuncu alınmayacağı yönünde. Saldanha gibi birçok isimle görüşmeler var. Transfer olursa daha çok geelecek sezon düşünülerek yapılabilir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap