SON DAKİKA



Haber > Spor > Efsane olmak için çıktık yola

Efsane olmak için çıktık yola

02 Eylül 2015 Çarşamba - 10:22




Demokratik Kongo asıllı Belçikalı sağ bek Cavanda, Karadeniz’e özel açıklamalar yaptı.





Trabzonspor’un bu sezon Lazio’dan kadrosuna kattığı Demokratik Kongo asıllı Belçikalı sağbek Luis Cavanda, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Başarılı futbolu ve sempatik kişiliğiyle kısa sürede Bordo-Mavili taraftarların sevgilisi olan 24 yaşındaki oyuncu hedeflerinden bahsederken, ilk kez İtalya dışına çıktığını ama durumun kendisini korkutmadığını söyledi. Lazio formasıyla Trabzonspor’a karşı mücadele ettiğini hatırlatan Cavanda, “Yani buraya gelmeden önce de Trabzonspor’u tanıyordum. Taraftarların takımlarına nasıl bağlı olduğunu biliyordum. Benim için yeni bir heyecan. Kariyerim için çok önemli bir yerdeyim. Trabzonspor’da önemli işlere imza atacağımın bilincindeyim” dedi.

BEN İŞİME ODAKLIYIM

 ‘Roma gibi turizm açısından büyük bir şehirden, Trabzon’a gelişinin nasıl bir duygu olduğu?’ sorusuna Belçikalı oyuncu “Bir kere Trabzon’un Roma kadar büyük olmadığını biliyordum. Bu konuda Türk olan çocukluk arkadaşımdan bilgi aldım. Bana, ‘Trabzon ne bir Roma ne de bir İstanbul’ demişti. Fakat Trabzon’da iyi bir hayat, iyi bir yaşam, bununla birlikte maçlarda iyi bir taraftar kitlesinin takımın arkasında olacağını söyledi. Yani Trabzon’un futbol şehri olduğunu ve futbol oynamak için en ideal yer olduğu belirtti. Benim için bu referans yeterli oldu ve bundan da gayet memnunum” yanıtını verdi.

MUTLUYUM

Luis Cavanda, Trabzonspor’un kendisine talip olduğu zaman heyecanlandığını belirterek, “Tabi ki gelmeden önce birçok kişiye danıştım. Güvendiğim insanlardan bilgiler aldım. Bana iyi referanslar verdiler. Zaten büyük kulüplere ilgi duyuyordum. Kendimi iyi hissettim ve şuan buradayım. Benim için önemli bir karardı. Mutluyum” ifadelerini kullandı.


ORTAM ÇOK GÜZEL

Trabzon’da çok güzel bir ortam bulduğunu belirten Cavanda, “Türkler çok iyi ve sıcakkanlı insanlar. Bana çok iyi davranıyorlar. Burada herhangi bir problem yok, geldiğim günden beri herkes bana çok yardımcı oldu. Çok güzel bir hoş geldin yaptılar bana ve hala devam ediyor” diye konuştu.

TEK BAŞINA HİÇBİR ŞEYSİN

“Futbol, takım çalışmasının ürünüdür” diyen Cavanda, “Ben tek başıma bir şey ifade edemem. Eğer ben iyi bir performans gösterirsem, buna takım da yardım ederse, bu takım çalışmasını ortaya çıkarır ve Bu da takımı iyi bir yere getirir. Tek başına bir şey değilsiniz, takımsanız bir şey olabilirisiniz” dedi.

AİLEMLE ZAMAN GEÇİRİRİM


Cavanda muhabirimiz Ümmügülsüm Aydemir’e boş zamanlarını genellikle ailesiyle geçirdiğini söylerken, “Zaten antrenmanlar var, fazla vakit bulamıyorum. Şuanda evimi, aracımı, her şeyimi organize ediyorum. Bunun dışında hep ailemle zaman geçirmeyi seviyorum” dedi.

BOSİNGWA İLE REKABET ONURDUR

Cavanda, “Bosingwa ile rekabette olmamız benim için bir memnuniyettir. Büyük bir onurdur, o büyük bir oyuncu. Kendisi zaten yakında aramıza katılacak. Onun çok tecrübesi var. Benim ondan öğrenecek çok şeyim var. Geçmişte görüştüm. Gençken en iyi arkadaşım Bosingwa’nın amcasının tanıdığıydı. O sayede Bosingwa ile tanışma fırsatı bulmuştum. Bosingwa Bursa maçına geldi o gün görüştük kendisiyle. Bana Bursa maçında iyi oynadığımı ve böyle devam etmemin yanı sıra daha iyi ve hırslı olabilmem için pozitif şeyler söyledi” dedi.

SOL BEK DE OYNARIM


Bordo-Mavili takıma sağbek olarak transfer edilen Cavanda, başka bir özelliğinden da bahsetti. Belçikalı oyuncu ana mevkiinin sağbek olmasına rağmen “Görev verilmesi halinde solbek de oynarım. Lazio’da zaman zaman bu mevkide oynadım” dedi. Cavanda bu özelliği ile Teknik Direktör Şota Arveladze’ye mesajını iletmiş oldu.

BAZEN HÜCUM BAZEN SAVUNMA

Türkiye ligine yeni geldiğini hatırlatan Cavanda, “Yeni yeni alışıyorum. Eksiklerimi giderdikçe daha iyi olacağım. Bazen taktik olarak savunma ağırlıklı oynuyorum. Bir maçta 20 defa da hücuma çıkılabilir, 2 defada çıkılabilirim. Bu şartların gerektirdiği bir şey” dedi.

HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK

Trabzonspor’a büyük hedefler doğrultusunda geldiğini söyleyen Cavanda, “Bana burayı çok iyi anlattılar. Hocamız Trabzon’u çok iyi tanıyor ve camianın bizden neler beklediğini iyi biliyor. Sürekli bize beklentileri ve nasıl başarılı olacağımızı anlatıyor. Efsanelerden bahsediyor. Biz de bu doğrultuda beklentilere karşılık vermeye çalışıyoruz. Sezona iyi başladık. Diğer takımlara saygı göstereceğiz fakat biz en iyisini yapacağız ve bütün maçları kazanmak için sahaya çıkacağız. İlk üç haftada ligin çok zorlu geçeceğini gördük ama biz iyi bir takımız ve kendimize güveniyoruz. Bunun için çok erken ama bizim tek hedefimiz şampiyonluk ve şampiyonluk için de elimizden geleni yapacağız. Adımızı efsaneler arasına yazdırmak için bunu başarmak istiyoruz. Ayrıca uzun yıllar bu formayı giymek isterim” diye konuştu.


 M’BİA İLE İYİ DOSTUZ

Cavanda, ‘takımda en iyi kiminle anlaşıyorsun?’ sorusuna şöyle yanıt verdi: “Bütün arkadaşlarımı çok seviyorum, çok iyiyim onlarla. Ama bu soruya M’bia cevabı verebilirim. Biz aynı zamanda transfer olduğumuz, aynı otelde kaldığımız ve ikimizde Fransızca konuştuğumuz için iyi anlaştık yoksa bütün arkadaşlarımla aram çok iyi, hepsini çok seviyorum.”

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap