SON DAKİKA



Haber > Spor > Dünya Kupası skandallarla devam ediyor: Arjantin, Suudi Arabistan'a nasıl mağlup oldu?

Dünya Kupası skandallarla devam ediyor: Arjantin, Suudi Arabistan'a nasıl mağlup oldu?

24 Kasım 2022 Perşembe - 17:07




2022 Dünya Kupası alınan sürpriz sonuçlarla hız kesmeden devam ediyor.





Bu yıl Katar'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda heyecan ilk maçlarla sürüyor. Messi'nin 'Katıldığım son Dünya Kupası' dediği dev organizasyonda C Grubu'nda Arabistan ile karşılaşan Arjantin, 1-0 öne geçtiği karşılaşmadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılırken herkesi şaşkına çevirmişti.

Alınan bu sonuç Suudi Arabistan cephesini oldukça sevindirirken, Arjantin'in 36 maçlık yenilmezlik serisini bozan Suudi Arabistan, Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve Kral Selman'ın onayıyla çarşamba gününü ulusal tatil günü ilan etmişti.

Son olarak 3 Temmuz 2019 tarihinde Brezilya'ya 2-0 mağlup olan Arjantin büyük bir hezimet yaşarken, Suudi Arabistan'ın zaferine gölge düşürecek bir hatanın yapıldığı ortaya çıktı.

Karşılaşmanın 10. dakikasında Lionel Messi'nin penaltıdan attığı golle öne geçen Arjantin'in 3 golü de ofsayt gerekçesiyle iptal edilmişti. Suudi Arabistan 48. dakikada Al Shehri ve 53. dakikada Al Dawsari'nin golleriyle mücadeleyi 2-1 kazanmıştı.

ÇİZGİNİN HATALI ÇEKİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI!

Mücadelede Arjantin öndeyken Lautaro Martinez'in attığı ve ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golünde skandal bir gerçek ortaya çıktı.

Yarı otomatik ofsayt sisteminin pozisyonda son adam konumunda bulunan Suudi Arabistan sol bekini yakalayamadığı ve ofsayt çizgisini yanlış futbolcu üzerinden çektiği görüldü.

Yapılan bu hata sonrası FIFA'nın nasıl bir hamle yapacağı merak konusu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap