SON DAKİKA



Haber > Spor > Büyükekşi'ye hakaretten 41 kişiye dava

Büyükekşi'ye hakaretten 41 kişiye dava

05 Ocak 2024 Cuma - 12:52




TFF Başkanı Büyükekşi'ye olaylı Beşiktaş - Lugano karşılaşmasında küfür ettiği suçlamasıyla 41 kişi hakkında iddianame düzenlendi.





Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş - Lugano maçında taraftar tepkisinin ardından stadyumu terk etmişti.

T24'ten Gözde Yel'in haberine göre Ahmet Nur Çebi'ye bir şeyler söyleyerek ve parmak sallayarak 44. dakikada stadı terk eden Büyükekşi'nin Çebi'ye "Bana bu küfürleri siz ettiriyorsunuz" dediği iddia edilmişti. Karşılaşmadan sonra kamu davası açıldığı ortaya çıktı.

41 KİŞİ HAKKINDA İDDİANAME

Büyükekşi'ye küfür ettiği suçlamasıyla 41 kişi hakkında iddianame düzenlendi. Şüphelilerin 1 yıl 2 aydan 2,5 yıla kadar hapis cezası ve adli para cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.

Savcılığın resen harekete geçerek İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açtığı davada, şüpheliler hakkında "hakaret içeren tezahürat, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" suçlamalarında bulunuldu.

SUÇLAMAYA TEZAHÜRAT GEREKÇE GÖSTERİLDİ

İddianamedeki suçlamaya Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'nda oynanan UEFA Konferans Ligi karşılaşmasında yapılan "Futbolun katili, Cimbom'un köpeği, o... çocuğu Mehmet Büyükekşi" tezahüratı gerekçe gösterildi.

Şüphelilerin bir bölümünün kimlik tespitinin stadyumda bulunan kameralar aracılığıyla yapıldığı belirtildi. Emniyet'te ifadesi alınan şüphelilerden dokuzu küfürlü tezahürata eşlik ettiklerini beyan ederken, 32'si çeşitli gerekçeler göstererek tezahürata katılmadıklarını söyledi.

Şüphelilerden biri maça bile gitmediğini savunurken, bir diğeri de tezahüratları önlemek için görevlilere yardım ettiğini öne sürdü.

ŞÜPHELİLER SUÇLAMALARI REDDETTİ

Suçlamaları reddeden şüphelilerin beyanları kamera görüntüleri ve kolluk tutanakları gerekçe gösterilerek kabul edilmedi. Savcı, şüphelilerin 1 yıl 2 aydan 2,5 yıla kadar hapsini ve 50 günden az olmamak üzere adli para cezasıyla cezalandırılmalarını istedi.

Ayrıca şüphelilerin ceza alması halinde, ceza süresi kadar ve bu cezanın infazından sonra geçecek 1 yıllık süre dahil olmak üzere spor müsabakalarını izlemekten men edilmelerini, aldıkları ceza kadar da spor yöneticiliği vb. işlerden men edilmelerini talep etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap