SON DAKİKA



Haber > Spor > Burak Yılmaz istifa etti! Rıza Çalımbay dönemi başladı

Burak Yılmaz istifa etti! Rıza Çalımbay dönemi başladı

10 Kasım 2023 Cuma - 15:39




Beşiktaş'ta Burak Yılmaz kendi isteği üzerine görevinden ayrılırken, siyah-beyazlı yönetim Rıza Çalımbay'ı takımın başına getirme kararı aldı.





Beşiktaş Kulübü, Burak Yılmaz ile kendisinin isteği üzerine yolların ayrıldığını açıkladı.

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, "10 Ekim 2023 tarihinden bu yana Futbol A Takımımızın Teknik Sorumluluğu görevini yürüten Burak Yılmaz ile yollarımız kendisinin isteği üzerine ayrılmıştır. Burak Yılmaz’a emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.

BURAK YILMAZ DÖNEMİ 6 MAÇ SÜRDÜ

Beşiktaş'ta teknik sorumluluk görevinden istifa eden Burak Yılmaz, siyah-beyazlı futbol takımının başında 6 maça çıktı. Sezon başı itibarıyla teknik direktör Şenol Güneş'in yardımcılığını üstlenen Yılmaz, deneyimli çalıştırıcının görevini bırakmasının ardından 10 Ekim'de teknik sorumluluğa getirildi.

Siyah-beyazlı takım, 38 yaşındaki teknik adam yönetiminde Trendyol Süper Lig'de 4, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise 2 müsabaka oynadı. Beşiktaş, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet ve 4 mağlubiyet yaşadı. Ligde İstanbulspor ile Gaziantep FK'ye üstünlük kuran Beşiktaş, Galatasaray ve Bitexen Antalyaspor'a yenildi. "Kara Kartal", UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise Norveç ekibi Bodo/Glimt ile oynadığı maçlardan mağlup ayrıldı.

Burak Yılmaz yönetiminde çıktığı müsabakalarda 9 kez fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 10 gol gördü.

BURAK YILMAZ'DAN VEDA MESAJI

Siyah-beyazlılar'ın UEFA Avrupa Konferans Ligi 4. hafta maçında sahasında Bodo Glimt'e mağlup olmasının ardından bugün karşılıklı anlaşarak takımın başından ayrılan Burak Yılmaz, sosyal medya hesaplarından veda mesajı yayımladı. Genç antrenör, yayımladığı mesajda, "Her şey için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

RIZA ÇALIMBAY DÖNEMİ BAŞLIYOR

Beşiktaş'ta teknik sorumlu Burak Yılmaz'la yolların ayrılmasının ardından siyah-beyazlı takımın yeni teknik direktörü bellli oldu. Siyah-beyazlılarda olağanüstü seçimli genel kurula kadar takımın başında Rıza Çalımbay yer alacak. Sonraki dönem içinse Beşiktaş'ta 3 Aralık'ta yapılacak seçimin ardından yeni yönetim ve Rıza Çalımbay görüşme gerçekleştirecek.

SEÇİME KADAR 4 MAÇ VAR

Beşiktaş, 3 Aralık'taki başkanlık seçimine kadar 4 maç oynayacak. Siyah-beyazlılar Trendyol Süper Lig'in 12. haftasında RAMS Başakşehir'i konuk edecek. Ligde bu haftanın ardından verilecek milli ara sonrasında Beşiktaş, Samsunspor'la deplasmanda karşılaşacak. Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki Club Brugge maçını ise 30 Kasım'da oynayacak. Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında ise siyah-beyazlılar, 3 Aralık'da deplasmanda MKE Ankaragücü'ne konuk olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap