SON DAKİKA



Haber > Spor > Bilim kurulu üyesi Ateş Kara; 'Futbolseverlere bir müjde ligler...'

Bilim kurulu üyesi Ateş Kara; 'Futbolseverlere bir müjde ligler...'

Karadeniz Özel

24 Nisan 2020 Cuma - 10:04




Bilim Kurulu'nun en aktif ismi Ateş Kara'dan Karadeniz'e çok özel açıklamalar.





Karadeniz Gazete Mehmet KARAGÖZ haberi // Profesör Dr. Ateş Kara’ya, “TFF, sizin raporunuza göre hareket edecek, şu anki ortamı göz önünde bulundurursak, ligler ne zaman başlayabilir?” dedik.
Kara, tüm samimiyetiyle şu ifadeleri kullandı:

20 GÜN SONRA İYİ HABERİ VEREBİLİRİZ

“Koronavirüs, Türkiye’de tavan yaptıktan sonra şimdi aşağıya doğru iniyor. 10 gün sonra pik yapmasını (aşağı inmesini)  bekliyoruz. Ancak sağlıklı bir karar için bana göre 20 günlük sürece ihtiyacımız var. Her şey normal seyrederse 20 gün sonra futbolseverlere iyi haber verebiliriz…”

TÜRKİYE onu son günlerde sıkça ekranlarda görüyor. Ağzından çıkacak her kelime, her cümle dikkatle dinleniyor ve yerine getirmek için çaba sarfediliyor. Karadeniz’in bugünkü konuğu Bilim Kurulu’nun çok aktif isimlerinden Profesör Dr. Ateş Kara… Ateş hocaya tüm futbol dünyasının merakla beklediği o soruyu sorduk. “

Hocam, Türkiye’de herkesi sizden gelecek haberlere kilitlendi. Türkiye Futbol Federasyonu, bilim Kurulu’nun raporuna göre liglerin yeniden başlaması için karar verecek. Şu anki ortamı gördüğünüzde, en iyimser şekilde liglerin ne zaman başlayacağını öngörüyorsunuz? Dünya Sağlık Örgütü, UEFA’ya, ‘ikinci dalga gelecek, tüm müsabakaları 2021 yılına kadar erteleyin’ tavsiyesinde bulundu. Sizce, futbolun akibeti bundan sonra ne olacak? ” dedik.

Ateş Kara, tüm samimiyetiyle Karadeniz okurları için şu açıklamayı yaptı:



“Dünya Sağlık Örgütü’nün bakışı, Kuzey ve Güney Yarım Küre olmak üzere her yeri kapsıyor. Yani tüm dünyayı değerlendiriyor. Ülkelere e genel anlamda önerilerde bulunabiliyor. UEFA ise stadyumları ve şehirleri baz alarak, bunları değerlendirerek maçların oynatılması görüşünü benimsiyor. Bu nedenle Dünya Salık Örgütü geniş düşündüğü için daha uzun süreyi işaret ediyor”

“Maçların oynatılıp oynatılmayacağı konusunu bugünden değerlendirmek çok zor. Türkiye’de vaka rakamları yukarı çıkış yaptı ve aşağıya doğru inişi de görebiliyoruz. Ama pik noktasına biz önümüzdeki 7-10 gün içerisinde gireceğiz. Daha sonra da aşağıya doğru iniş olacak. İnişin nasıl olacağını göreceğiz. Toplumun kurallara uyup uymayacağına göre rakamlarını görmemiz lazım. Yani biraz zamanı söyleyebilmek açısından minimum 10, daha ideali ise 20 gün süreye ihtiyaç var”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap