SON DAKİKA



Haber > Spor > Beklentilere karşılık vermek zorundayım

Beklentilere karşılık vermek zorundayım

13 Temmuz 2016 Çarşamba - 11:00




Abdülkadir; Hagi, Messi ya da Iniesta’ya benzetilmenin taraftarlarda bir beklenti oluşturduğunu kaydederek, “Bu beklentilere karşılık vermem gerek. Bu





ÖNCELİĞİM TRABZONSPOR

HEDEFLERİ arasında öncelikli olarak Trabzonspor’da uzun yıllar futbol oynamanın olduğunu söyleyen Abdülkadir, açıklamalarına şöyle devam etti; “Trabzonspor’da uzun yıllar futbol oynamak istiyorum. 7-8 yaşından beri alt yapıda oynuyordum. Çocuktum, antrenmanlara, maçlara gidip geliyordum. 17 yaşında A takımda olmayı kim hayal edebilirdi? Uzun yıllar Trabzonspor’a hizmet etmek istiyorum. Trabzonspor çok büyük bir kulüp. Haksızlıklara uğratılıyor olabilir ama bu kulüp  daha fazlasını hakkediyor. Bunun için elimden geleni yapacağım. Hedeflerimde yurtdışı da var ama önceliğim burası.”

İNŞALLAH BOYUM UZAR

BOYUNUN 1 metre 68 santim olduğunu ve bu konuda birçok haberler yapıldığını hatırlatan genç oyuncu, şunları söyledi; ‘Boyu ilaçla büyütülüyor, hastanelere gidecek, yüzecek’ tarzında birçok haber çıktı ama herhangi bir şey yapılmadı. İnşallah boyum biraz daha uzar, ancak şu anda 1 metre 68 santim uzunluğundayım.”

TRABZONSPOR’UN ADINI DUYURMAK İSTİYORUM


17 yaşında olup Trabzonspor A Takımı’nda forma giymenin kolay olmadığına dikkat çeken Abdülkadir Ömür, “17 yaşında olup yıllarca Avrupa’da ve Süper Lig’de futbol oynamış ağabeylerle futbol oynamak kolay değil. Yıllarımı bu kulübe verdim. Alt yapıda hocalarımla birlikte gereken her şeyi yaptım. Şimdi uzun yıllar A takımda forma giymek istiyorum. Hedeflerim arasında Trabzonspor’un adını duyurabilmek var. Bunun için de yıllarımı bu takıma vermek istiyorum” dedi.

TRABZONSPOR’UN devam eden Slovakya kampının öne çıkan isimleri arasında yer alan 17 yaşındaki, “Yerli Messi” yakıştırması yapılan Abdülkadir Ömür, kamp yapılan otelde bir basın toplantısı düzenledi. Abdülkadir kampın çok iyi geçtiğini belirterek, “Çok yoğun çalışıyoruz. Trabzon’da ilk kampımızı gerçekleştirdik ve Slovakya’ya geldik. Tempomuz hiç düşmedi. Bazen iki, bazen üç antrenman yapıyoruz. Tempo her gün artıyor. Çok yorucu antrenmanlar oluyor ve gelişiyoruz. Yoruluyoruz ama bunun karşılığını alacağız. Yorulduğumuzda geliştiğimizi anlıyoruz. Macaristan kampında birçok maç oynayacağız. Burada çalışmalarımızın karşılığını göreceğiz” diye konuştu.

İLK ZAMANLAR ZORLANDIM

A takıma ilk yükseldiğinde zorlandığını ifade eden Abdülkadir, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Alt yapıda farklı bir ortam vardı, tempo daha düşüktü. Şimdi A takımda tempo daha da arttı. Herkes beni seviyor. Ağabeylerim yakından ilgileniyor. İlk zamanlarda tempoya ayak uydurmakta zorlanmıştım ama şu an kendimi daha iyi hissediyorum. Gün geçtikçe güçlenip, daha da iyiye gidiyorum. Daha da iyi olacağına inanıyorum.”

HARİKA BİR DUYGU


Hagi, İniesta ve Messi gibi oyunculara benzetilmesinin kendisine gurur verdiğini ve bu isimleri kendisine örnek aldığını belirten Abdülkadir Ömür, “O tip oyunculara benzetilmek harika bir şeydir. O haberleri UEFA’da ilk okuduğumda ve duyduğumda inanılmaz mutlu olmuştum. Bu benzetmeler bende baskı oluşturmuştu çünkü insanların beklentileri de artmıştı. İnsanlar ‘Türkiye’den bir Messi ya da Hagi çıkacak mı?’ diye merak ediyor. Herkesin benden beklentisi var, geçen yıl da vardı. Oynadığım maçlarda ben de kendimi göstermeye çalıştım. Bundan sonra fırsat bulduğum maçlarda oyun yapımı izlettirmek istiyorum” dedi.

GÖKDENİZ VE FATİH TEKKE GİBİ SEMBOLLEŞMEK İSTERİM

İLERİDE Trabzonspor’da Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke gibi sembolik olmayı hedeflediğini belirten genç oyuncu, şöyle konuştu: “Sembol isim olabilecek kadar Trabzonspor’da göze giremedik. Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz tarzında oyuncular gibi sembolik olmayı tabi ki isterim. Şuan onlar kadar olabilmek için çok erken. Bunun için biraz daha zaman var” ifadelerine yer verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap