SON DAKİKA



Haber > Spor > Bayern Münih'li Davies bir ilke imza attı

Bayern Münih'li Davies bir ilke imza attı

24 Mart 2021 Çarşamba - 16:04




Bayern Münih yıldız futbolcusu Alphonso Davies, savaştan zarar gören ülkelerinden kaçan Liberya'lı ebeveynlere Gana'daki bir mülteci kampındaki ilham verici hikayesinin ardından UNHCR'nin "Küresel İyi Niyet Elçisi" unvanı verildi. 20 yaşındaki futbolcu bunu başaran ilk futbolcu oldu.





Bayern Münih yıldız futbolcusu Alphonso Davies, Birleşmiş Milletler elçisi yapılan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

20 yaşındaki Davies'e, savaştan zarar gören ülkelerinden kaçan Liberya'lı ebeveynlere Gana'daki bir mülteci kampındaki ilham verici hikayesinin ardından UNHCR'nin "Küresel İyi Niyet Elçisi" unvanı verildi.

Bayern savunucusu Davies ve ailesi, beş yaşındayken Kanada'ya yerleşti ve o zamandan beri dünyanın en iyi futbolcularından biri haline geldi.

"Desteğimize ihtiyaçları var"

Davies, kendi hikayesinin diğer mültecilere ilham verebileceğini, örnek alınabileceğini ve aileleri yeniden yerleştirmeye çalışmanın önemini gösterebileceğini umuyor. 20 yaşındaki futbolcu, "İnsanların, kamplarda veya şehirlerde, komşu ülkelerde veya Kanada gibi yeniden yerleşim ülkelerinde, nerede olurlarsa olsunlar mültecilere yardım etmenin önemini bilmelerini istiyorum. Mültecilerin hayatta kalmak için desteğimize ve aynı zamanda eğitim ve spora erişime ihtiyaçları var, böylece potansiyellerini gerçekleştirebilirler ve gerçekten başarılı olabilirler" ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap