SON DAKİKA



Haber > Spor > Batı’dan çifte standart!

Batı’dan çifte standart!

14 Kasım 2023 Salı - 18:56




Futbolcuların Filistin bayraklı kol bantları zorla çıkartıldı





Batı başkentleri her ne kadar İsrail'in koşulsuz katliamlarını desteklese de kamuoyu sesini her geçen gün yükseltiyor. Bu ses yeşil sahadan sahneye kadar pek çok alanda duyulabiliyor. Ancak yönetimler bu sesi bastırmak için çifte standartlı cezaları vermekten geri durmuyor. Bunun en son örneği ise Belçika'da yaşandı. Belçika Süper Ligi (Pro League) takımlarından AA Gent’in oyuncuları Tarik Tissoudali ve Ismaël Kandouss’un Anderlecht maçında taktıkları Filistin bayraklı kol bantlarının zorla çıkartılması, tartışmaya neden oldu. Belçika medyasında “Ukrayna bayrağı serbest, Filistin bayrağı yasak. Buna kim karar veriyor?” yorumları yapıldı. Tarik Tissoudali de, Filistin’e destek girişiminin engellenmesini 'politik bir davranış' olarak değerlendirerek “Ukrayna için buna izin verilmişti, şimdi izin verilmiyor” dedi.

HAKEM 'FİLİSTİN BAYRAĞINA SİYASİ SEMBOL' DEDİ

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın aktardığına göre, AA Ghent ile Anderlecht arasında geçen pazar günü oynanan Pro League karşılaşmasında, ev sahibi takımın Fas kökenli iki oyuncusu, Filistin’e desteklerini göstermek istedi. Gazete Duvar'In aktardığına göre AA Ghent oyuncuları Tarik Tissoudali ve Ismaël Kandouss, sahaya Filistin bayrağının yer aldığı kol bantları takarak çıktı. Ancak maçın hakemi, Filistin bayrağının “siyasi sembol olması nedeniyle” çıkarılmasını istedi. Her iki futbolcu da, maçın başlama vuruşundan önce kol bantlarını çıkarmak zorunda kaldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap