SON DAKİKA



Haber > Spor > Asıldı küreklere yeni zaferler için

Asıldı küreklere yeni zaferler için

06 Mayıs 2015 Çarşamba - 12:33




Bölgesel Amatör Ligi’ne adını yazdıran Maçkaspor’u bir şampiyonluk kesmiyor. Turuncu-Siyahlılar hayalini kurduğu 3. Lig için şimdiden kolları sıvıyo





Başkan Temel Koçhan, “Maçkaspor’un asıl yeri 3. Lig’dir. İlçe ile bütünleşeceğiz. El birliğiyle takımımızı hak ettiği noktaya getireceğiz” dedi.


İNANÇ VE ÇALIŞMAK Maçkaspor tarihi yeniden yazmaya hazırlanıyor. Zorlu bir sezonun ardından Temel Koçhan başkanlığında şampiyonluğa ulaşıp ilçeye büyük bir mutluluk yaşatan, gelecekle ilgili umut aşılayan Turuncu-Siyahlılar yeni başarılara yelken açtı. Turuncu-Siyahlı Kulübün Başkanı Temel Koçhan bu zorlu maratonu öncesini sonrasını ve gelecekle ilgili Karadeniz Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Koçhan 5 yılın sonunda gelen şampiyonluğu ise ‘inanç ve çalışmak’ olarak özetledi. SON KEZ İşte Koçhan ile yaptığımız söyleşi; Başkanlığımda 5. yılımı doldururken artık bu özlemi dindirmek için son kez yola çıkmıştık. Kesinlikle hedefimiz Bölgesel Amatör Lig’di. Bu doğrultuda kadromuzu kurduk. Kadroyu kurarken bütün yetkimizi kaptanımız Celal’e verdik. Tabi hocamızın da bilgisi dahilinde. Transferlerimizi yaptıktan sonra iyi bir ekiple işe koyulduk. Sezona da iyi bir başlangıç yaptık. Ve ilk yarının sonunda ligi ikinci sırada tamamladık. AYRILIKLAR OLDU O dönemde Şükrü hocamızla bir yol ayrımına girdik. İlk aklıma gelen isim daha önce birbirimize söz verdiğimiz Burhan Özçilingir oldu. Özçilingir de tereddüt etmeden teklifimizi kabul etti. O bizim için doğru isimdi. İkinci yarının daha zorlu geçeceğini biliyorduk. Ki öyle de oldu. Diğer gruba göre daha zorlu bir gruptaydık. Yine de biz ligi Derecikspor’un ardından ikinci tamamladık. ŞANSIZLIKLAR YAŞADIK Gerek lig periyotunda gerekse play off öncesinde spor kamuoyu tarafından çok eleştirildik. Ağır ve yaşlı takım sıfatını bize yakıştırıp, hiç şans vermediler. Saha içinde olduğu kadar saha dışında da mücadele etmek zorunda kaldık. Ve play-off’ta da çizgimizi sürdürerek son iki haftaya lider olarak girdik. Zağnosspor ile oynadığımız kader maçında şansızlıklar yaşadık. Maçı berabere bitirsek dahi play-out oynamaya ihtiyaç kalmayacaktı.

Maçkaspor’un şampiyonlukta kuşkusuz payı büyük olan Antrenör Burhan Özçilingir takımı kendisinin kurmadığını kabullenerek, “İşin zorluk derecesini biliyordum. Gittiğim her kulüpte ilk işim felsefemi takım üzerine oturtmaktı. Çok çalışmak. Çalıştıktan ve inandıktan sonra başarılamayacak hiçbir şeyin olmadığını bilmekti. Öncelikle kendimizi oyuncularımıza kabul ettirdik. Daha sonra oyuncularımızın profiline göre bir program yaptık. Oyuncu grubunu daha önceden tanıdığımdan işin daha kolay olacağını düşünüyordum. Ancak içine girdiğimde işin daha da zor olacağını gördüm. Çok eleştirildik. Eleştirilere kulaklarımızı kapatıp işimizi yapmaya devam ettik. Zağnos maçında aldığımız yenilgiyle soğuk duş etkisi yarattı. Adeta yıkılmıştık. Ama biliyorduk ki önümüzde bir sınavımız var ve her şey bitmedi. Oyuncularımızı yeniden motive ederek bu maça hazırlandık. Ligden çıkmış çok yorgun bir ekiptik. Değil 120 dakikayı 90 dakikayı çıkaramayacak seviyedeydik. Beşikdüzü maçında önce geriye düşmemiz ardından Celal’in kırmızı kart görüp sahada on kişi kalmamız bizi ateşleyen etkenler oldu. Tabi bunu söylerken bu işe ne kadar inandığımız da işin bir gerçeği. Oyuncularımız bu maça serumla hasta hasta çıktı. Bunu fazlasıyla hak etmiştik. Oyuncularım tek tek çok büyük emek harcadılar. Zor olanı başardılar.”  

Kırılma anları

Çok zorlu bir yarıştaydık ve eleştirilerin yanında çok da kırılma anları yaşadık. Özellikle Söğütlü ile oynadığımız maç 0-0 giderken bir an şöyle düşündüm. Bu maç böyle bitse de gidip soyunma odasında arkadaşlara teşekkür etsem. O an tam pes ederken, aradığımız golü bulduk. Ardından bir Telekom maçı yaşadık. Karşılaşma tam bitti derken 90+’4 galibiyet golünü attık. Ve bu işte kısmetimiz olduğunu anladık.

Müthiş bir heyecan

Play-Off süresince ve lig boyuncu teknik ekibimize de oyuncu grubumuza da nasipse bu işin olacağını sık sık hatırlattık. Yönetim olarak buna inanmıştık. Ve sonunda önümüzde bir sezonluk maç vardı. Beşikdüzü ile muhteşem bir maç oynadık. Sakatlıklarımız oldu. Maçta geriye düştük. 10 kişi kaldık ama hiçbir zaman yılmadık, yıkılmadık. Mücadelemiz hep arttı. Ve sonunda arzu ettiğimiz, inandığımız ve uğruna mücadeleden kaçınmadığımız şampiyonluğa ulaştık.

3.Lig için kıvılcımı yaktık

Artık zor bir lig bizleri bekliyor. Bölgesel Amatör Lig profesyonelden daha zorlu bir arena. Ligde dördüncü olabilecek bir takımın dahi düşme tehlikesi olan futbolcuya dayalı bir sistem var.  Biz ilk yılımız olmasına rağmen Bölgesel Lig’de tek hedefimiz, şampiyon olup ilk yılımızda 3.Lig’e çıkmak. Maçka’nın böyle bir kıvılcıma ihtiyacı vardı. Biz de bu kıvılcımı yaktık. Beşikdüzü maçından sonra ilçede büyük bir coşkuyla karşılandık. İlçe artık bu olaya inandı. İlçenin dinamikleri olsun esnaf olsun her kesim artık bu ateşi aldı. Artık ilçede 3.Lig konuşuluyor. Biz de Bölgesel Amatör Lig’de kalmayı düşünmüyoruz. Bölgesel Amatör Lig’de kalıp maddi külfet yükünü üzerimize alıp küme düşme korkusu yaşamaktansa elimizi taşın altına koyup 3.Lig’e çıkmak daha mantıklı. Amatörün hiç bir getirisi yok. Ancak 3.Lig’de federasyon, iddaa, kupa ve bunların dışında iş adamlarını bakış açısı var. 

Fedakarlıklar yapıldı

Biz şampiyonluk inancımızı kaptanımız Celal’e aktardık. O da bu doğrultuda bir ekip kurdu. Kurulan ekip bize de bu hedefe de çok inandı. Burhan hoca ikinci yarıda aramıza katılmasına rağmen bize çok büyük katkı sağladı. Çok çalıştı. Prensiplerinden ödün vermedi. Ben yönetim kurulum, teknik ekip ve oyuncu kadromuz ilçenin başarı açlığının farkındaydı. Bu sorumlulukla mücadele ettik. İnandık ve bu inanç doğrultusunda çalıştık. Herkes fedakarlık yaptı. Sonunda da başarıyı yakaladık. Herkesin bu başarıda çok büyük bir emeği var.

Saha ve tesis çalışmamız var

Maçka bu güne kadar hep geride kaldı. Sadece sportif anlamda değil. Başarı ve tesisleşme anlamında çok geride kaldık. Şuandaki stadımız Bölgesel Lig’de mücadele edecek seviyede değil. Tribünümüz ve soyunma odaları çok kötü. Ancak ilçenin dinamikleri, belediyemiz ve kaymakamlığımız bu sorunların üstesinden gelecektir. Sahamızı ve stadımızda gerekli çalışmalarımızı yapıp yeni sezonda evimizde oynamak istiyoruz. Belediye başkanımızın da bir çalışması var. Takım için bir kamp yeri yapma düşüncesindeyiz.

Şampiyonluk uğruna ortaya kellemi koydum!

Kaptan Celal Altınsoy’un Maçkaspor şampiyonluğunda katkısını kimse inkar edemez. Başkan Temel Koçhan’ın ‘Bana şampiyonluğu getirecek takımı oluştur’ dediğinde kaptan görevden kaçmadı. Başarılı olmak için herşeyi ince eleyip sık dokudu. Maçkaspor mücadele ruhunu, kazanma hırsıyla savaşcı oyuncuları bulup takıma getirdi ve gelinen noktada ne kadar doğru bir iş yaptığını da gözler önüne serdi. Kaptan Celal şöyle konuştu: Başkanımızla masaya oturduk benim önüne bir bütçe koydu ve şampiyon olacak kadroyu kurmamı söyledi. Böylesine bir sorumluluktan kaçmak benim yapıma aykırı bir durumdu. Üzerimize aldığım sorumluluğun hakkını vermek, başkanıma karşı mahcup duruma düşmemek için gecemi gündüzüme kattım. Tabiiri caizse şampiyonluk uğruna ortaya kellemi koydum. Kefil olduğum arkadaşlarımda güvenimi boşa çıkarmadı. 4 şampiyonluk yaşadım ama en anlamlısı ve güzeli Maçkaspor’da oldu” dedi.

Artık bu iş bizi aştı

11 arkadaşla 5 yıl bu mücadeleyi verdik. Artık iş bizi aştı. Bölgesel Amatör Lig’de hedefin de şampiyon olduğunu düşünürsek bu yükü 11 kişi kaldıramaz. Esnafın, mülküamirlerinin, iş adamlarının bu işe sahip çıkması gerekiyor. Ki olacağını da düşünüyorum. Bu zorlu periyotta bizden desteğini eksik etmeyen Manevi başkan Volkan Konak, Belediye Başkanımız Koray Koçhan, teknik ekip oyuncu kadromuz, yönetim kurulu arkadaşlarım ve taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bizim de bu çorbada tuzumuz olmuşsa ne mutlu bize. Mutluyuz, gururluyuz. Maçkaspor daha iyi yerleri hak ediyor. Bu renklere, bu ilçeye gönül verenler oluşuma destek versin.

Sosyal yapıya hizmet ediyoruz

Çok iyi bir alt yapımız var. Minik, yıldız ve gençlerde iyi durumdayız. Alttan gelen jenerasyonu kullanacağız. 3.Lig’de çıktığımız da alt yapı bütçemizi daha da artırarak A takıma oyuncu kazandıracak işleyişi tam anlamıyla yerleştireceğiz. Biz olaya sadece futbol olarak da bakmıyoruz. Voleybol, Basketbol, Wushu branşlarında da faaliyetteyiz. Amacımız sadece futbol değil. İlçenin sosyal yapısına da hizmette bulunmak.

İlk tercih Özçilingir

3.Lig hedefiyle yola çıkacağımız Bölgesel Amatör Lig’de ilk düşüncemiz, bizi şampiyon yapan hocamız Burhan Özçilingir’dir. İlerleyen günlerle hocamızla oturup konuşacağız. O da bize evet dediği sürece biz Özçilingir’den başkasını düşünmüyoruz

Volkan Konak’ın desteği unutulmaz

Son 3-4 yılda Onursal Başkanımız Volkan Konak’ın bize çok büyük desteği oldu. Hiçbir zaman bizi desteksiz bırakmadı. Onun yanında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı var. Onun da bize destek olacağını düşünüyorum ki yakında Spor Toto Genel Müdürlüğü’nden bize şampiyonlukla ilgili bir yardımı olacak. Belediye başkanımız da bize bu maratonda çok yardım etti. 

Yunus MERMERTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap