SON DAKİKA



Haber > Spor > Aile desteği zirveye taşıdı

Aile desteği zirveye taşıdı

21 Haziran 2015 Pazar - 09:00




TRT’nin ses yarışmasında birincilik kazanan Fuat Karayavuz, ailesinin ve hocalarının destekleriyle birinci olduğunu söyledi.





TRT’de Nisan ayında başlayan ‘Sıra Sende Türkiye’ yarışmasını Trabzon’dan temsil eden Fatih Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Fuat Karayavuz birincilikle memleketine döndü. Karayavuz 3 aylık zorlu maratonun ardından Türk Sanat Müziği dalında birinciliği göğüsledi. Karayavuz, "TRT gibi ciddi bir kurumun düzenlediği yarışmayı görünce başvuru yapmak istedim. Elemelerle başlayan maraton final gecesine kadar sürdü. 10 haftalık süreç sonunda çizgimden hiç ödün vermeden yönetmeye çalıştım ve yarışmanın birincisi olarak memleketim Trabzon’a döndüm. Bu süreçte ve sonrasında yanımda olan ve destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.

ZORLU GEÇEN 10 HAFTA

Karayavuz, şunları söyledi: "TRT gibi ciddi bir kurumun düzenlemiş olduğu yarışmada yarışmak elbette kolay değildi. Zorlu geçen 10 haftalık bir maraton yaşadık diyebilirim. Bize yardım eden değerli ses koçlarımız vardı. Bu zorlu maratonda beni bir an olsun yalnız bırakmadılar. Bize düşen; onlara kulak vermek, dediklerini harfiyen uygulamak oldu. Hemen her gün yayına müzikal ve psikolojik açıdan hazırlanmak oldu. Ayrıca yarışmanın bize kattığı en güzel şey, dostluklar ve müzik dolu saatler..."

Jüriye teşekkür etti

Karayavuz, “TRT Müzik Dairesi Başkanı Amber Türkmen başta olmak üzere çok kıymetli jüri üyeleri TRT Türk Sanat Müziği sanatçısı Nusret Yılmaz ve TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Adile Kurt Karatepe ve her hafta misafir gelen dördüncü jüri üyelerine çok teşekkür ederim. Bu 10 haftalık zorlu maratonda bizleri değerlendirdiler ve kıymetli yorumlar da bulundular, uyarılar verdiler ve emeklerini bizlerden esirgemediler. Tabii 300 kişilik seyirci ve değerli orkestra şefimiz Ömer Hayrı Uzun da bizi değerlendiren jüriler arasındaydı. Üzücü tek bir yorum bile almadan yarışmayı tamamlamak benim için ayrı bir gurur oldu" dedi. TRT’nin kendileri için ciddi bir okul olduğunun altını çizen Karayavuz, şöyle devam etti: "Bildiklerimizin üzerine çok şey kattık ve bunu sahnede göstermek için elimizden geleni yaptık. TRT’nin bize öğrettiği en önemli şeylerden biri de geleneksel müziğimizi korumak, onu yaşatmak oldu ve bunun yanında her türlü yeniliğe açık olmaktı."

AiLEM HEP DESTEKÇiM OLDU

Ailesinin ve hocalarının desteklerini hep yanında olduğunu söyleyen Karayavuz, "Yarışma boyunca ailem hep destekçim oldu. Ayrıca çok değerli okul hocalarım, büyüklerim ve arkadaşlarım sağ olsunlar desteklerini hiç eksik etmediler. Yarışma boyunca ve sonrasında güzel tepkiler almak da ‘yarışmaya iyi ki katılmışım’ dememin sebeplerinden biri oldu. Yarışmanın formatı ve ödülü açısından diğer ses yarışmalarından çok farklı olduğu da yapılan yorumlar arasında" diye konuştu. Trabzon’daki diğer genç yetenek arkadaşlara tavsiyelerde bulunan Karayavuz, şöyle dedi: "Bütün yetenekli genç müzisyen arkadaşlara ve diğer dallarda başarılı olan arkadaşlara tavsiyem, hep bir hayallerinin olması ve o hayallerine önce kendilerinin inanmasıdır."

Yusuf ARSLAN

Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap