SON DAKİKA



Haber > Spor > 5 gün boyunca İstanbul'u koştular

5 gün boyunca İstanbul'u koştular

07 Kasım 2016 Pazartesi - 15:10




15 ülkeden 400'ün üzerinde sporcunun katıldığı İstanbul 5 Days yarışları İstanbul’un farklı yerlerinde yapıldı.





İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 1 – 6 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen İstanbul 5 Days Uluslararası Oryantiring Yarışması Maçka Parkı’nda muhteşem finalle sona erdi.

15 ülkeden 400'ün üzerinde sporcunun katıldığı yarışmanın etapları 5 gün İstanbul’un farklı yerlerinde yapıldı.

İstanbul 5 Days Belgrad Ormanı’ndan Start Aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün organize ettiği Uluslararası Oryantiring Yarışması 2 Kasım Çarşamba Günü Belgrad Ormanı’ndan start aldı.

10 – 75 yaş aralığında farklı kategorilerdeki sporcular ikinci gün etabında ise Çekmeköy  Ömerli Ormanı’nda dikenli ve dik yamaçlardan oluşan zorlu parkurda yarıştı.


En Sevilen Parkur Heybeliada

Türkiye Oryantiring  Federasyonu’nun ülke sıralamasına da puan veren statüde yer alan üçüncü gün etabı ise organizasyonun en çok sevilen parkurlarından olan Heybeliada'da gerçekleşti. Bu etapta dereceye girenler ülke sıralaması ve madalya için önemli puanlar kazandı.

Hem ülke sıralamasına hem de dünya sıralamasına puan veren dördüncü gün yarışları ise Belgrad Ormanı Ayazma Deresi Mevkii’nde koşuldu. Elit sporcularla birlikte birçok katılımcı da yer aldığı yarış etabı final yarışları öncesi madalya için son viraj oldu.

Erkeklerde İkinci Kadınlarda Üçüncü Olduk 

Nefeslerin tutulduğu İstanbul 5 Days’in finali ise Maçka Demokrasi Parkı’nda sprint yarışı olarak koşuldu. Beş gün boyunca ciddi mücadeleye sahne olan yarışlar sonunda sporcuların aldıkları puanlara göre sıralama şöyle oluştu:


Erkekler Elit Kategori Toplam Sıralaması:

1.Viktor Dinges (Rusya)

2.Orhan Kutlu (Türkiye)

3.Nikita Asoyan (Rusya)

Kadınlar Elit Kategori Toplam Sıralaması:


1.Antonina Naidionova (Rusya)

2.Mariya Vlassova (Kazakistan)

3.Emine Sezgünsay (Türkiye)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap