SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Vatandaşlık alan sığınmacılarla yapılan seçim anketi açıklandı!

Vatandaşlık alan sığınmacılarla yapılan seçim anketi açıklandı!

14 Ocak 2023 Cumartesi - 23:18




Pusula araştırma vatandaşlık alarak oy kullanma hakkı elde etmiş kişilerle bir anket gerçekleştirdi. Ankete en çok tercih edilen iki parti AK Parti ve HDP oldu.





Pusula araştırma şirketi, Hatay'da 3-8 Ocak tarihleri arasında, 2010 yılından sonra vatandaşlık alarak oy kullanma hakkı elde etmiş kişilerle yüz yüze görüşerek bir anket gerçekleştirdi. Şirket, bin 338 anket katılımcısına, 'Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy atarsınız?' diye sordu.

Saadet Partisi'ne oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 0,2 olarak ölçüldü.

Sonradan vatandaşlık hakkı kazananların altıncı  olarak tercih ettikleri parti ise İYİ Parti oldu. "İYİ Parti'ye oy vereceğim" diyenlerin oranı yüzde 0,3.

CHP ise beşinci parti oldu. CHP'ye oy vereceğini ifade edenlerin oranı yüzde 1,4.

Sonradan vatandaşlık alanlarla yapılan ankette dördüncü parti ise Ali Babacan'ın genel başkanlığını yaptığı Deva Partisi oldu. Deva Partisi'ne oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 4,8


2010 yılından sonra vatandaşlık alanların en çok tercih ettiği üçüncü parti ise Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi oldu. Gelecek Partisi'ne oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 6,4 olarak ölçüldü.

Sonradan vatandaşlık alanların en çok tercih ettiği ikinci parti ise HDP. Ankete göre HDP'ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 8,5

Ankete göre sonradan vatandaşların en çok desteklediği parti AK Parti. Ankete göre, "AK Parti'ye oy vereceğim" diyenlerin oranı yüzde 76,4 oldu.

Ankete katılanların verdiği diğer yanıtlar ise şöyle:

Fikrimi belirtmek istemiyorum: Yüzde 1,3


Kararsız: Yüzde 0,5

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap