SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Üsküdar Belediyesi'nde yolsuzluk! Savcılık, İçişleri Bakanlığından soruşturma izni istedi

Üsküdar Belediyesi'nde yolsuzluk! Savcılık, İçişleri Bakanlığından soruşturma izni istedi

31 Aralık 2019 Salı - 11:42




Üsküdar Belediyesi'ndeki yolsuzluk olayları ile ilgili olarak yapılan suç duyurusu sonrasında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile ilgili İçişleri Bakanlığından soruşturma izni istedi.





Üsküdar Belediyesi'nde Gençlik Akademisi'nin kurucu müdürlüğünü yapan 8 yıllık belediye çalışanı Veysel Kömürcü'nün Üsküdar Belediyesi'ndeki yolsuzlukları ortaya koyan aynı zamanda da kendisi ile ilgili savunma alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamaya yönelik suç duyurusunda bulunan Avukat Onur Cingil, halktv.com.tr'den İrem Yıldırım'a Üsküdar Belediyesi'nde yaşanan yolsuzluk olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cingil suç duyurusunda bulunma sebebini şu sözlerle anlattı:

"Eğer ki Hilmi Türkmen yolsuzluk ağının içerisindeyse yolsuzluk yaptığı için suçludur eğer bu yolsuzluk ağının içerisinde değilse de bildirilmesine rağmen adli makamları harekete geçirmediği için 'suçu bildirmeme' suçu açısından suçludur."

Soruşturma ile ilgili yeni gelişme

Savcılık, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile ilgili İçişleri Bakanlığından soruşturma izni istedi. Avukat Onur Cingil "Eğer soruşturma izni verilmezse Hilmi Türkmen belli ki bu suçu işlemiştir." dedi.

Soruşturma sonucunda gerçeklerin ortaya çıkacağının altını çizen Cingil, "Beyanatta bulunan kişi kendisi işten çıkartılacakken savunmasında 'içine koyduğum sayfalar ve deliller' diyor, resmi bir makamda yapılan bu idari soruşturmanın dosyaya bir an evvel getirilmesi lazım. Burada İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermezse büyük bir şaibeye imza atar. Derhal bu soruşturmaya izin verilip Hilmi Türkmen'in de beyanlarının alınması lazım." dedi.

Üsküdar'da sis perdesi var


"Dolayısıyla burada bir sis perdesi var. Bu sis perdesi hem Üsküdar halkı için kaldırılmalı ithamda bulunulanlar için kaldırılmalı. 

Ben kendi adıma, Üsküdar'ın bir sakini, bir avukat olarak Üsküdar'da yapılan yolsuzlukların ortaya çıkmasını istiyorum. CHP Meclis Üyeleri bu konu ile ilgili bir önerge verdi, bu önergeyi 'münferit' diyerek reddettiler. Münferit mi müşterek mi aslında bu ortaya çıkacak."

screenshot-7-001.pngscreenshot-8.png

Beğendim
3
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap