SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Tanju Özcan'dan 'İYİ Parti ile ittifak' mesajı

Tanju Özcan'dan 'İYİ Parti ile ittifak' mesajı

06 Aralık 2023 Çarşamba - 16:19




CHP'den ihraç edilmesinin ardından af ile geri dönen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yeniden aday olacağını açıkladı.





İYİ Parti ile seçimlerde uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Özcan, "Resmi olmasa da tabanda bir ittifak sağlanacağını düşünüyoruz. Kendi yoldaşımız gibi, kendi kardeşimiz gibi görüyoruz." dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye binasında basın toplantısı düzenleyerek seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisinden ihraç edildikten sonra afla geri dönen Özcan, Bolu Belediye Başkanlığı için tekrar aday olacağını açıkladı.

Görev süresi boyunca kentteki Suriyelilere yönelik aldığı sert kararlarla bilinen Özcan, yeniden seçilmesi halinde sığınmacılara yönelik tavırlarında bir değişiklik olmayacağını söyledi.

'YAKLAŞIMIM ESKİSİNDEN FARKLI OLMAYACAK'

Yeni yaklaşımım eskisinden farklı olmayacak diyen Özcan, "Göreve geldiğimizde, Bolu'da 20 bine yakın sığınmacı vardı, Türkiye'de bu rakam 4, hatta 5 kat artmasına rağmen şu anda Bolu'da, bu sayı 4 binin altına düştü. Bizim uygulamalarımız sayesinde Afgan dalgasından hiç etkilenmedik. Bunu zaten şehir dışından gelen insanlar da somut olarak söylüyor. Bir tane Arapça tabela yok burada." dedi.

'TABANDA BİRLİKTELİĞİN SAĞLANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

İYİ Parti'nin yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapmayacağı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Özcan, "İYİ Parti ile seçimlerde gayet uyumlu bir şekilde çalıştık. Resmi olmasa da tabanda bir ittifak sağlanacağını düşünüyoruz. Kendi yoldaşımız gibi, kendi kardeşimiz gibi görüyoruz. Resmi olmasa da Bolu özelinde tabanda bu birlikteliğin sağlanacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap