SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Tanju Özcan durmuyor: A planım Kılıçdaroğlu'nu değiştirmek!

Tanju Özcan durmuyor: A planım Kılıçdaroğlu'nu değiştirmek!

27 Temmuz 2023 Perşembe - 13:16




Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı televizyon programında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakması gerektiğine dikkat çekerek "A planım" dedi.





Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CNN Türk'te yaptığı açıklamalarda CHP'den ihraç edilmesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

İhraç kararının hukuksuz olduğunu belirten Özcan, yargıya başvurarak mücadelesini sürdüreceğini söyledi. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içinde diktatör olarak yönetim sergilediğini ve kurultay yapma süresinin dolmak üzere olduğunu vurguladı.

İşte Tanju Özcan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

"İHRAÇ KARARI HUKUKSUZ VE DAYANAKSIZDIR"

Tanju Özcan, CHP'den ihraç edilmesinin hukuksuz olduğunu belirtti ve tebligat yapıldığında somut olarak neyle suçlandığını sorduğunu ancak buna dair net bir cevap alamadığını ifade etti. Süresi içinde savunma yapabilme talebinin dikkate alınmadığını ve Yüksek Disiplin Kurulu'nun (YDK) yetkisinin tartışmalı olduğunu dile getirdi.


"KILIÇDAROĞLU PARTİ İÇİNDE DİKTATÖR OLARAK HAREKET EDİYOR"

Tanju Özcan, CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içinde diktatörce bir yönetim sergilediğini belirtti. YDK'nın bağımsızlığına dair şüphelerini dile getirerek, Genel Başkan'ın YDK'yı kendisine bağladığını ve listesini belirlediğini öne sürdü. Parti içindeki bu yönetim tarzının CHP'yi kayyım atanma durumuyla karşı karşıya bıraktığını ifade etti.

"YARGI YOLUNA GİDECEĞİM"

Tanju Özcan, ihraç kararına itiraz ederek yargıya başvuracağını ve sonuna kadar mücadele edeceğini vurguladı. A planının CHP'de değişim sağlamak olduğunu belirterek, Bolu'dan Ankara'ya yürüdüğü mücadele sürecini hatırlattı.

"AKP VE MHP'DE SİYASET YAPMAYACAĞIM"


Tanju Özcan, ihraç edilmesi durumunda siyasi kariyerine ilişkin gelecek planlarına dair şu anda bir B planı olmadığını belirtti. Herhangi bir partiyle ilişki kurmadığını ve AK Parti ile MHP'de siyaset yapmayacağını net bir şekilde açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap