SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Son seçim anketi sonuçlarını ele aldı! Vekiller, Cumhur'dan kaçacak...

Son seçim anketi sonuçlarını ele aldı! Vekiller, Cumhur'dan kaçacak...

06 Mayıs 2022 Cuma - 10:59




Aksoy Araştırma’nın Kurucusu Ertan Aksoy güncel anket sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ertan Aksoy, "Cumhur İttifakı, kadrolarını tutmakta zorlanacak" dedi.





Aksoy Araştırma’nın Kurucusu Ertan Aksoy, gelecek dönemde emekçilerin sesini daha fazla yükselteceğini ifade ederek, "Toplum, iktidarın yanlış politikaları nedeniyle ülkenin bu hale geldiğini görüyor” açıklamasında bulundu. “Eğer seçim ifade ettikleri gibi zamanında yapılırsa ve iktidar bir kış daha görürse MHP’nin baraj sorunu olacak” tespitinde bulunan Ertan Aksoy, "Ama ondan daha büyük bir sorunu olacak Cumhur İttifakı’nın… Kadrolarını tutmakta zorlanacaklar. Çünkü oradaki erimeyi gören milletvekillerinin ciddi bir kısmı yollarını ayırmayı tercih edecek” diye konuştu.

"İLK SEÇİMDE İKTİDAR DEĞİŞECEK"

2018’de başlayan krizin derinleşerek devam ettiğini belirten Aksoy Araştırma’nın Kurucusu Ertan Aksoy, “Benim iddiam ilk seçimde net olarak Türkiye’de iktidarın değişeceğine yönelik. Bugünkü muhalefet o günün iktidarı olacak. Bunun olmaması için, hayatın olağan akışına aykırı bir şeyin olması lazım. Trend açısından baktığımızda kademe kademe eriyen, aşılan bir iktidar bloku ve seçmen grubu var. Yüzde 30’a kadar gelip, oraya sıkışan, aynı zamanda yüzde 30’un taleplerine, yönlendirmelerine göre de dönüşen iktidar var. Geldiği yer itibariyle dönüştürdüğü tabana dönüşen bir iktidar var” değerlendirmesini aktardı.

"ÜÇ ADAY DA ERDOĞAN'IN ÖNÜNDE"

Hükümetin  Ukrayna- Rusya savaşında aldığı tutumun vatandaş tarafından olumlu bulunduğunun ancak bunun oya dönüşmediğini ifade eden Aksoy, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 3 isim sıralayarak şunları söyledi: 


“2019 Eylül ayında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ölçümlerde Erdoğan’ın önüne geçti. Bu durumu koruyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş da pandeminin başlamasıyla birlikte, Erdoğan’ın önüne geçti ve o durumu koruyor. Geçen yılki orman yangınlarında iktidarın yönetememesi, muhalefetin yerel yönetimlerdeki performansıyla birlikte Kılıçdaroğlu da Erdoğan’ın önüne geçti ve koruyor. Üçünden hangisi aday olursa, diğer ikisinin de itibar sermayesi ve toplumdaki karşılığı üçüncüsünün de aynı zamanda toplumsal sermayesi olacağı için diğer bütün unsurlar da bir araya geldiğinde, hangisi olursa olsun kazanacağını düşünüyorum.”

"CUMHUR KADROLARINI TUTMAKTA ZORLANACAK"

“Eğer seçim ifade ettikleri gibi zamanında yapılırsa ve iktidar bir kış daha görürse MHP’nin baraj sorunu olacak” diyen Aksoy, “Ama ondan daha büyük bir sorunu olacak Cumhur İttifakı’nın… Kadrolarını tutmakta zorlanacaklar. Çünkü oradaki erimeyi gören milletvekillerinin ciddi bir kısmı yollarını ayırmayı tercih edecek” diye konuştu.

BirGün’den Sercan Meriç’e konuş Aksoy, “Kulis değil ama tamamen analize dayalı” diyerek şunları aktardı:

“Belirli aralıklarda MHP’de ve AKP’de bir milletvekili partisinin aksi yönde görüş açıklayıp disipline sevk ediliyor. Bu deneyimdeki isimlerin, kurdukları cümlenin parti suçu olacağını bilmeme ihtimali yok. Dolayısıyla bunlar bilerek kurulmuş cümleler. Kaçış rampasına kendilerini atıyorlar aslında."


Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap