SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Son seçim anketi sonuçları: İşte AK Parti ve CHP arasında fark!

Son seçim anketi sonuçları: İşte AK Parti ve CHP arasında fark!

09 Ekim 2021 Cumartesi - 09:21




Son seçim anketi sonuçları Avrasya Araştırma tarafından açıklandı. Buna göre AK Parti ve CHP'nin oyları arasında yüzde 1 civarında bir fark var.





Son seçim anketi sonuçları Avrasya Araştırma tarafından açıklandı. Avrasya Araştırma'nın Eylül ayı anketine göre AK Parti ve CHP'nin oyları arasında yüzde 1 civarında bir fark olduğu ortaya çıktı.
Yeni seçim yasasına göre ankette yüzde 7 olacağı açıklanan seçim barajını AK Parti, CHP, İYİ Parti, HDP ve MHP geçiyor. Ankete katılanların yarısından fazlası ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesini istemiyor.

SON ANKET SONUÇLARI AÇIKLANDI

Avrasya Araştırma'nın anketine katılanlara sorulan "Sizce erken seçim yapılmalı mıdır?" sorusunda katılımcıların yüzde 58,2'si Evet cevabı verirken yüzde 35,1'i hayır cevabını verdi. Ankete katılanların yüzde 6,7'si ise kararsız olduğunu belirtti.
"Erken seçim olması durumunda hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna vatandaşların yüzde 24,1'i AK Parti'ye oy vereceğini belirtirken CHP yüzde 23,4, İYİ Parti 11,9, HDP 8,8, MHP 6,1, DEVA Partisi 4,6, Gelecek Partisi ise yüzde 2,1 çıktı.

"AK PARTİ VE CHP ARASINDA FARK 1 PUAN"

Ankette kararsızların da oyu dağıtıldıktan sonra AK Parti ve CHP'nin oyları arasında yüzde 1 civarında bir fark olduğu ortaya çıktı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti'nni oyu yüzde 28,2 olurken CHP'nin ise yüzde 27,3 oldu. İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 13,9, HDP'nin oyu yüzde 10,3, MHP'nin oy oranı yüzde 7,1 olarak açıklandı.
Ali Babacan'ın kurduğu DEVA Partisi'nin oy oranı yüzde 5,3 olarak açıklanırken Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi yüzde 2,5 oldu. CHP'den ayrılan Muharrem İnce'nin kurduğu Memleket Partisi'nin oy oranı yüzde 1 olarak açıklandı.

Beğendim
361
Sevdim
262
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
17

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap