SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Son bir senede 3 bakan değişti… Bakan yiyen kriz!

Son bir senede 3 bakan değişti… Bakan yiyen kriz!

03 Aralık 2021 Cuma - 09:37




Ekonomide kötü gidişat durmadığı gibi güven ortamının kalmadığı piyasalarda önümüzdeki süreçten de iyi bir beklenti yok.





Ekonomik krizle boğuşan Türkiye’de geçtiğimiz gece yine bir bakan değişimi yaşandı. Cumhurbaşkanı kararı ile “görevden af talebi kabul edilen” Lütfi Elvan’dan boşalan hazine ve maliye bakanlığına Nureddin Nebati atanırken konuya ilişkin atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa’nın 104 ve 106’ncı maddeleri gereğince yapmış olduğu atamayla birlikte son 1 yılda 3 hazine ve maliye bakanı değişmiş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de gerçekleştirilen AKP’nin son grup toplantısında isim vermeden Lütfü Elvan’ı hedef almıştı. Erdoğan’ın konuşması sırasında Elvan’ın, Cumhurbaşkanı’nı alkışlamadığı görülmüştü.

“KİMSE BAKANLIK GÖREVİNİ KABUL ETMİYOR”

Ekonomi uzmanları, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Nureddin Nebati’nin atanmasını gazetemize değerlendirdi. Erdoğan’ın söz konusu değişimin sinyallerini iki hafta önce verdiğini söyleyen ekonomist İbrahim Kahveci, Lütfi Elvan’ın yerine iki hafta boyunca bakan arandığını fakat bulunamadığını söyledi. Kahveci, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lütfi Elvan’ın politikalarını tasvip etmediğini söylemiş ve kendisini faizcilikle suçlamıştı. Elvan’ın yerine iki hafta boyunca bakan arandı. Götürülen teklifler muhtemelen kabul edilmedi. Mevcut yönetim tarzı nedeniyle kimse bakanlık görevini kabul etmiyor” diye konuştu. Kahveci, Nebati’nin bakanlık görevine getirilişinin ekonomide daha fazla yıkıma neden olacağı öngörüsünde de bulundu.

EKONOMİNİN BAŞINA SİYASET BİLİMCİ BAKAN

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964’te Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitiren Nebati, yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde uluslararası ilişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanında doktora unvanı alan Nebati, farklı üniversitelerde siyaset bilimi, Türk siyasal hayatı, devlet ve siyaset sosyolojisi dersleri verdi.


“ERDOĞAN KENDİSİNİ ATADI”

Ekonomist Şevket Apuhan da Lütfi Elvan’ın görev sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı direnç gösterdiğini söyleyerek, Nureddin Nebati’nin Erdoğan’a direnç gösterecek bir isim olmadığını kaydetti. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda yaşanan değişiklikle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini bakanlığa atadığını dile getiren Apuhan, “Bu hiçbir şeye yaramaz. Bu mantıkla daha da kötü yere gidileceği çok açık. Hiçbir şey iyiye gitmeyecek gibi duruyor. Nureddin Nebati kendisine söylenilenleri yapacaktır” dedi.

EKONOMİ İSTİKRARSIZLIK SAHASI OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hazine ve maliye bakanlığına Lütfi Elvan’ın yerine Nureddin Nebati’yi ataması ile birlikte son 1 yılda 3 hazine ve maliye bakanı değişmiş oldu. Bakanlıkta yaşanan istikrarsızlık ekonomik krizin en büyük göstergelerinden biri olurken söz konusu durum Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de eksi hanesi yazıldı. Öte yandan son süreçte Merkez Bankası Başkanlığında dört, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığında da iki kez değişim yaşandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap