SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Selvi son seçim anketini AK Parti’nin yüzüne vurdu: Millet geçim derdinde

Selvi son seçim anketini AK Parti’nin yüzüne vurdu: Millet geçim derdinde

08 Eylül 2021 Çarşamba - 10:36




Hürriyet Gazetesi Abdulkadir Selvi AK Parti’ye son seçim anketleri üzerinden adeta sopa gösterdi. Selvi “Millet seçim değil, geçim derdinde.” Diyerek ekonominin gerçeklerini AKP’nin yüzüne vurdu.





AK Parti hükümetine yakınlığıyla bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı gezilerinde sık sık yanında görmeye alıştığımız Abdulkadir Selvi son yazılarında AKP’nin içinde bulunduğu kötü durumu okuyucularıyla paylaşması dikkatlerden kaçmadı.

Gazeteci Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Konsensus ve Optimar’ın ağustos ayı son seçim anketlerini incelediğini belirtirken anketlerden çıkan ortak sonucun “Millet seçim değil, geçim derdinde.” olduğunu ortaya koydu. Anketlerin ışığında ekonomi partisi başlığıyla okuyucularının karşısına çıkan Selvi yazısının başında yine AKP güzellemeleri yapmaktan geri kalmasa da ekonomi ve işsizlik verilerinde hükümeti uyarmak zorunda kaldığı görüldü.

Konsensus’un hem Optimar’ın son seçim anketinde ekonomiyle ilgili verileri aktaran Selvi Konsensus’un anketinde yüzde 40.2’yle işsizliğin birinci sırada çıktığını onu yüzde 35.8’le hayat pahalılığının takip ettiğini vurguladı. Optimar’ın anketinde ise yüzde 40.9’la ekonomi ilk sırada geldiğini ortaya koyan Selvi üçüncü sırada yer alan işsizliğin oranı 12.5 çıktığını yazdı.

Hükümet yanlısı Abdulkadir Selvi’nin yazısına göre bile halkın en önemli sorunun kötü giden ekonomi olduğu gün yüzüne çıktı. Selvi yazısının sonunda bu gidişat üzerinden AK Parti’ye seçim sopasını göstermek zorunda kaldı. Selvi Okulların da açılmasıyla birlikte hayat pahalılığı en önemli sorun haline geldiğini açıklarken bu durumun yakıcı bir soruna dönüştüğünü ifade etti.

AK Parti’nin en büyük rakibi, “Ekonomi Partisi” olduğunu açıklayan Selvi “AK Parti’nin çözmesi gereken en önemli sorun hayat pahalılığı. Hatta Afgan mültecilerden bile daha öncelikli bir sorun. Bunun için acil olarak yapılması gerekenler var. Piyasaları manipüle edenlere karşı ilgili bakanlıkların devreye girmesi gerekiyor. Hem de acil olarak. Çünkü öncelikli olarak piyasaların ateşinin düşürülmesine ihtiyaç var.” Sözleriyle yazısını bitirdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap