SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Selvi elindeki anketi paylaştı: Kılıçdaroğlu ilk kez önde

Selvi elindeki anketi paylaştı: Kılıçdaroğlu ilk kez önde

17 Şubat 2022 Perşembe - 12:49




Optimar'ın son anketinin sonuçlarını aktaran Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun önüne geçti ama Erdoğan ile arasında hala 20 puan fark var" dedi.





Hürriyet gazetesinin yandaş yazarı Abdulkadir Selvi,  Optimar'ın 12-15 Şubat tarihleri arasında 2500 kişi üzerinde yüz yüze görüşme yöntemiyle yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

Selvi'nin aktardığı ankete göre; Cumhurbaşkanlığı yarışında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 19,1 puan önde olduğu görüldü.

Selvi, yazısında;:

"Cumhurbaşkanı adaylarının sorulduğu ankette Kılıçdaroğlu ilk kez  Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın önüne geçti. Bu da Kılıçdaroğlu’nun öne çıkmak için yaptığı hamlelerin etkili olduğunu gösteriyor. Buna rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile onun ardından ikinci sırada gelen Kılıçdaroğlu arasında 20 puan fark oluştu.'' ifadelerine yer verdi.

2023’te gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verirsiniz sorusuna verilen yanıtta şu oranlar oluştu:


Erdoğan: Yüzde 32.4

Kılıçdaroğlu: 13.3

Mansur Yavaş: 11.5

İmamoğlu: 6.4

Bu verilere göre Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun iki katına ulaşırken iki puanlık farkla ilk kez Mansur Yavaş’ı da geçti. İmamoğlu ise dördüncü sıraya geriledi."


Beğendim
3
Sevdim
1
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap