SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Şamil Tayyar'dan Erdoğan'ın sözlerine sert eleştiri

Şamil Tayyar'dan Erdoğan'ın sözlerine sert eleştiri

25 Temmuz 2021 Pazar - 10:28




AK Parti'de 'Suriyeli' çatlağı yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyeliler ile ilgili sözlerini üstü kapalı eleştiren Şamil Tayyar, "Ensar retoriği, sorunu tek başına tarife yetersiz" dedi.





Türkiye'nin Suriye'nin ardından Afganistan'dan almaya başladığı göçle ilgili tartışma sürüyor. Yaşanan tartışmalarla ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece, bize sığınan Allah’ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız. Bu kadar açık söylüyorum" demişti.

Erdoğan'ın bu sözlerine AK Parti’nin eski milletvekili ve MKYK üyesi Şamil Tayyar'dan üstü kapalı eleştiri geldi. Tayyar, "Ensar retoriği, sorunu tek başına tarife yetersiz. Süreç iyi yönetilemezse sosyal ve siyasal sonuçları ağır olur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Suriyelilerle ilgili sıklıkla bahsettiği "Ensar" vurgusuna dikkat çeken Tayyar, şu mesajı paylaştı:

"Göçmen sorunu, Suriyeli boyutunu çoktan aştı, Asya ve Afrikalılara kadar uzandı. Bu sorun, önümüzdeki dönem siyasetin en hararetli tartışma konusu olmaya namzet. Ensar retoriği, sorunu tek başına tarife yetersiz. Süreç iyi yönetilemezse sosyal ve siyasal sonuçları ağır olur."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap