SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Nagehan Alçı'nın İmamoğlu ve Yavaş yorumu: Cumhurbaşkanı adayı kim...

Nagehan Alçı'nın İmamoğlu ve Yavaş yorumu: Cumhurbaşkanı adayı kim...

09 Ağustos 2021 Pazartesi - 09:11




2023 yılında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri için farklı senaryolar konuşulurken Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merak konusu oldu.





Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olabileceğine dair iddialar hakkında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

İşte Nagehan Alçı'nın "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı için adaylık ihtimali kalmadı" başlıklı yazısı şu şekilde:

"Cuma akşamı Habertürk TV’de Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi’nde yaptığımız özel yayından çıkan bana göre tartışmasız en önemli manşet yukarıdaki başlıktı.

Kemal Bey canlı yayında sorumuz üzerine açık açık attı bu manşeti: “Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş bir dönem daha devam etmeli ve ikinci kez aday olup 2029’a kadar İstanbul ve Ankara’yı yönetmeyi sürdürmeli.”

Kılıçdaroğlu hem İmamoğlu’nun hem de Yavaş’ın genel başkanı. 2023 için Cumhurbaşkanlığı adaylığını asla düşünmemeleri gerektiğini ilk kez bu kadar açıkça bizim kanalda ikisine de ifade etmiş oldu böylece.


Dolayısıyla yazımıza attığımız başlığı yineleyelim:

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın 2023’te Cumhurbaşkanlığına adaylık ihtimali kalmadı.

Daha doğrusu Millet İttifakı’nın ortak adayı olma ihtimalleri kalmadı desek daha doğru olur.

Kendileri, CHP ve İYİ Parti teşkilatlarına rağmen bireysel olarak aday olurlarsa da çok düşük bir oy alırlar.

Zaten ben Mansur Yavaş’ın bu hırsta olduğu kanaatinde değilim. Yavaş sakin bir portre çiziyor. Fakat Ekrem İmamoğlu şüphesiz bu konuda çok iddialı ve ihtiraslı. Kesinlikle 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor.


Ancak CHP ve İYİ Parti’nin desteğini alamamış, seçime bağımsız girmiş bir İmamoğlu’nun, yalnızca İmamoğlu değil, herhangi başka bir adayın yüzde 10’u bile yakalamasının zor olduğu kanaatindeyim ben.""

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap