SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Meral Akşener: ''Merkez Bankası'na faizi indir dediğinde ekonomideki faizler inmiyor''

Meral Akşener: ''Merkez Bankası'na faizi indir dediğinde ekonomideki faizler inmiyor''

17 Temmuz 2019 Çarşamba - 13:04




Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ''Merkez Bankası'na faizi indir dediğinde ekonomideki faizler inmiyor Sayın Erdoğan. Bu iş o kadar kolay değil'' açıklamasında bulundu.





İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

''Ekonomide tek bir faiz yoktur vadesi farklı olan birçok faiz vardır. Küçük esnafımız için önemli olan orta ve uzun vadeli faizlerdir. Merkez Bankası'na faizleri indir diye baskı yaptığınızda uzun dönemli faizler artar. İnanmayanlar gitsin başkan görevden alındıktan sonra orta ve uzun vadeli faizlere ne olduğuna baksın. İkisi de arttı. Geleceği olumsuz fiyatlamaya başladı.

''BU İŞ O KADAR KOLAY DEĞİL''

Merkez Bankası'na faizi indir dediğinde ekonomideki faizler inmiyor Sayın Erdoğan. Bu iş o kadar kolay değil. Ekonomi bilim teknoloji dediğiniz alanlar dikte etmekle toparlanmıyor akıl ve sağduyu gerektiriyor. Bu kafayla devam ettiğinizde Türk Lirası değer kaybetmeye devam edecek. Bu yol yol değil Sayın Erdoğan. Peki faizler nasıl iner? Faiz lobisine olan aşkınızdan vazgeçeceksiniz. Kamuda tasarrufa gideceksin. En son gözünü Merkez Bankası'nın yedek akçesine diktin. Önce kamuda tasarrufa gitmen lazım.''


Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap