SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kilise saldırısına siyasilerden tepki yağdı

Kilise saldırısına siyasilerden tepki yağdı

28 Ocak 2024 Pazar - 17:17




İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini gününde silahlı saldırı düzenlendi.





İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi’nde Pazar ayini sırasında iki saldırgan ateş açtı. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti. Saldırıya dair siyasiler ve yurttaşlardan tepki yağdı.

İşte o tepkilerden bazıları...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kilise saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İmamoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi'nde yapılan pazar ayinine yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden C.T’ye Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise yaptığı paylaşımda,"Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizde böylesi provokatif şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise X hesabından şu mesajı paylaştı: 

"İstanbul’da Pazar ayini sırasında Santa Maria Latin Katolik Kilisesi'ne düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Saldırganların bir an evvel tespit edilip yakalanmasını temenni ediyorum."
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap