SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ı kızdıracak sözler!

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ı kızdıracak sözler!

21 Temmuz 2020 Salı - 14:22




CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki hafta sonu yapılacak 37. Olağan Kurultay öncesi partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve AK Parti iktidarını hedef alan açıklamalar yaptı.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. Yılı… Dolayısıyla, 46 yılda kimsenin burnu kanamadı. Bu harekata karar alan rahmetli Bülent Ecevit’i, Rahmetli Necmettin Erbakan’ı, rahmetli Fazlı Küçük’ü ve Rauf Denktaş’ı rahmetle anıyorum.

Biz KKTC’nin bağımısız bir devlet olarak dünya tarafından tanınmasını istiyoruz.Ecevit’i bir kenara bırakıyorum. Bu ülkenin tank palet fabrikasını yabancıya peşkeş çekenler bizim milliyetçiliğimizi sorgulayamazlar.

Vatan toprağını terk edip Süleyman Şah Türbesi’ni kaçıranlar bizim milliyetçiliğimizi sorgulayamazlar.


"33 ASKERİN KANI YERDEDİR"

Bugün Ege adalarının önüne gelip silahlarla gösteri yapanlara ses çıkarmayanlar bizim milliyetçiliğimizi sorgulayamazlar.İdlib’te 33 askerimiz şehit oldu. Hesabı soruldu mu? Onların durumu sorgulanacağına koşa koşa gidip Putin’in önünde esas duruşa geçtiler. 33 askerin kanı yerdedir. Vatan toprağını parselleyenler, 250 bin dolara vatandaşlık satanlar bizim milliyetçiliğimizi sorgulayamazlar.Bizim milliyetçiliğimizde bayrağa ve vatanın bütünlüğüne saygı var.

TUTUKLU GAZETECİLER

"24 Temmuz Basın Bayramı olarak kutlanıyor ama Türkiye2de bir bayram avası yopk. Yüzlerce gazeteci hapiste. Yazııp sorgulaıkalrıi, gerçekleri yazıp kalemlerini satmadıkları için, Saray'a itaat emedikleri içni, beslemeyi reddettikleri için tutuklanıyorlar. Bu vesileyle Barış Pehlivan'ı Murat Eğirel'i, Hülya Kılınç'ı ve Müyesser Yıldız'ı saygıyla anıyoruz. İstedikelri kadar hapse atsınalr, isteddikleri kadar dişi ağrıdı diye doktora çıkarmazınlar bu kişiler kalemlerini satmazlar. Bunalr ülkelerinin çıkarları için mücadele ederler ve doğruları yazalar. Doğruları yazan ve kalemini satmayan bütün gazetecilere şükran borçluyuz."

"59 KİŞİNİN ÖLÜMÜNÜN SORUMLUSU KİM?"


Bir olay oldu ama yetince üzerinde duramadık. Van Gölün’de bir facia oldu 59 kişinin cesedine ulaşıldı. Van Gölü bizim sınırlarımız içinde. Nasıl geçiyor da bu insanlar teknelere binip başka ülkelere geçiyorlar? Buna nasıl izin veriliyor.Eğer bu ülke yol geçen hanı gibi kullanılıyorsa iktidarın düşünmesi lazım? 59 kişinin ölümün sorumlusu kim? 100 binlerce kişi gidip geliyor. Parayla tabi. Bu paranın yukarı çıkış merdivenleri var mı? Bu apradan nemalanan siyasetçiler de var mı acaba? Bunalrın da sıorgulanması lazım. Bugünkü teknolojide sinek geçse bile bulabiliriz. Nasıl oluyor da yüzbinlerce insan geçiyor sınırlardan? Bunun sorgulanması lazım"

AMBULANS UÇAK NEYE YARAR?

Felaketi yaşadığımızı söylemiştim birçok bölgede. Vekil arakadaşlarımıza gidin o bölgedeki insanların sorunlarıyla ilgilenin demiştim. Rize Köprübaşı köyünde de böyle bir felaket yaşanmıştı. Felaketin ardından sadece CHP’li vekiller gitti. Devletin yetkilileri gitmedi. Havva Tüysüz enkaz altında kaldı. Yardım tam 10 saat sonra geldi. İnsanlar 10 saatte dünya turu atıyor. Nasıl oluyor da ulaşamıyorsunuz? Havva Tüysüz iç kanamadan hayatını kaybetti. Sorumlusu kim? Ambulans uçaklarımız, helikopterlerimiz var, doğru. İnsana ulaşmıyorsa, insan hayatını kurtarmıyorsa ambulansın ne değeri, uçağın, helikopterin ne depğeri var?"

ÇİFTÇİLERİN ELEKTRİKLERİNİN KESİLMESİ

Mardin ve Şanlıurfa’da çiftçilerin çok sıkıntılı olduğunu söylemiştim. Elektirikleri kesiliyordu. 14 Mayıs dünya çiftçiler gününde başlamıştı. Harran Ovası dünyanın en bereketli ovalarından biri. Ama çiftçiler elektirik boçları yüzünden tarlalarını sulayamıyor. Vekil arkadaşlarımız gidip orada vatandaşların sorunlarını dinledileri. Vatandaşlar tarlalarını sulayamadığını anlattılar. Zemzem hanım enerji şirketinin hatlardaki arzılar nedeniyle kesinti olduğunu söylediğini aktardı. Siz insanlarla dalga mı geçiyorsunuz? Bari bırak tarlayı sulasın mahsuünü satsın ondan sonra ödesin borcunu. Çiftçinin 176 milyar lira alacağı var Saray hükümetinden. Bütün sorumlu Saray'daki zattır. Bakan'ın iradesi yok. Bütçe görüşmeleirnde Cumhurbaşkanı yardımcısını ve bakanları gösterip bunlar siyasetçi değil devlet memuru demiştim. Bunalr Saray'dan aldıkalrı talimatı yerine getiren emir kulları. Zemzem hanım da emir kulu. Zemzem hanım bu mileltin oyunu almışsa Saray'ı değil, milleti dinlemesi lazım."

Erdoğan’ın dünyaya meydan okuduğu yok. Erdoğan, dünyanın önemli liderlerinden talimat alıp uygulayan adam. Erdoğan, 33 şehidin ardından Putin’in yanına gitti sandalye bile vermediler.


"FINDIK ÜRETİCİSİ NASIL KAR EDİLİR GÖRECEK"

Devlet, 16-17 liradan fındık satıyordu. Şimdi gazeteye ilan verdi 24 liradan satıyor. Fındığa verilecek fiyat 25 liradan aşağı olamaz. Asıl bizi üzen nokta şu: Son 5 yılda kilo başına 11,77 liradan 6,35 liraya düştü fındığın fiyatı. Aradaki farkı kim götürdü?Asıl sorgulanması gereken soru bu. Her yıl fındık mevsiminde bu konu tartışılır. Düşünmüyor musunuz bu konu niye tartışılır? Maliyeti belli, alınacak para niye belli değil? Çiftçi de ne kadar gelir elde edeceğini bilecek.Fındık üreticisi de beklesin. Fındık üreticisi nasıl kazanılır, nasıl kar edilir görecek. Fındık üreticisi bir yabancı üreticinin egemenliğine girmeyecek. Ne zaman? Halkın iktidarı geldiğinde.

"ÇOÇUK YAŞTA EVLİLİĞİN ÖNÜNÜ AÇAN 4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİNE SON VERİN"

Kadın seçmen sayısı erkeklerden fazla Şiddeti önlemeye yönelik İstanbul sözleşmesinden çekilme girişimlerinden vazgeçin. Sözleşmeyi ve yasayı uygulayın. Kadınların şiddetsiz bir yaşam sürmesi için gerekli girişimleri oluşturun. Çocuk yaşta evlilik ve çocuk işçiliğin önünü açan 4+4+4 eğitim sistemine son verip, 12 yıllık kesintisiz eğitime geçin.Cinsiyet ayrımı yapılmadan tüm mahalle ve iş yerlerine ücretsiz kreşler açın Çocuk istismarcılarına af getirilmesi, nafaka hakkının kısıtlanması, kadının ev emeğinden çıkan miras hakkının önüne geçilmesine son verin.Bütün kadınlara tekrar sesleniyorum: Hakkınız var yeniliyor. Kadın erkek eşitliğini istiyorsanız yapacağınız tek şey CHP’ye oy vermek. Bu ülkeye sevgi ve hoş görüyü siz getireceksiniz.

"MİLLİYETÇİ İNSAN RÜŞVETE KARŞI MÜCADELE EDER"


Milletin vekili milletin hakkını ve hukukunu savunur. Seçildiği bölgenin değil Türkiye’nin milletvekilidir. Haksızlığı, hukuksuzluğu TBMM kabul etmez. Saygın meclis diyoruz. Beni derinden yaralan bir şeyi geçen hafta yaşadık. Grup Başkanvekillerimiz Serik’teki 500 bin liralık rüşvetin araştırılması için önerge verdi. AKP’li ve MHP’li vekiller hayır oyu verdiler.Haksızlık ve hukuksuzluğa ortak oldular. Bunlar bu milleti temsil edemezler. Bu milletin rüşvete ve kul hakkı yiyenlere karşı bir duruşu vardı. Bu vekillerin iradesi yoktur. Bunlar Saray’ın talimatıyla hareket ediyorlar. Milliyetçi dediğiniz insan kul hakkı yemeyendir. Milliyetçi insan rüşvete karşı mücadele eder. AKP ve MHP’li vekillerin bağımsız iradeleri söz konusu değildir. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap