SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kılıçdaroğlu’ndan Numan Kurtulmuş’a çağrı

Kılıçdaroğlu’ndan Numan Kurtulmuş’a çağrı

13 Kasım 2023 Pazartesi - 14:39




Kılıçdaroğlu’ndan Numan Kurtulmuş’a ‘Can Atalay’ çağrısı: Bu ayıba son vermek zorundadır





Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, tutuklu vekil Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a seslenerek "Milletin iradesine ihanet etmek istemiyorsa bu utanca son vermek zorundadır." dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'in “tutuklu” vekili Can Atalay için sosyal medya hesabından yaptığı açıklama dikkat çekti.

'MECLİS BAŞKANINI YÜREKLİ OLMAYA ÇAĞIRIYORUM'

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a seslenen Kılıçdaroğlu 'Bir Meclis, Yüksek Seçim Kurulunun kabulü ve milletin oylarıyla seçilen bir Milletvekilini, en üst yargı organı olan Anayasa Mahkemesinin kararına rağmen cezaevinden çıkaramıyorsa acz içindedir.' dediği açıklamasına "Meclis Başkanını yürekli olmaya, milletin helal oylarını savunmaya çağırıyorum." notunu düştü.

Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın tamamı şöyle

"Bir Meclis, Yüksek Seçim Kurulunun kabulü ve milletin oylarıyla seçilen bir Milletvekilini, en üst yargı organı olan Anayasa Mahkemesinin kararına rağmen cezaevinden çıkaramıyorsa acz içindedir.

Üzülerek söylüyorum, bugünkü Meclis’in büyük çoğunluğu Sarayın boyunduruğu altındadır. Meclis, Milletin iradesine ihanet etmek istemiyorsa bu utanca son vermek zorundadır. Meclis Başkanını yürekli olmaya, milletin helal oylarını savunmaya çağırıyorum. Hatay Milletvekili Can Atalay’ın yeri Türkiye Büyük Millet Meclisidir!"

CAN ATALAY KİMDİR? NEDEN TUTUKLANDI?

Can Atalay, Soma, Ermenek maden kazası, Adana öğrenci yurdu yangını gibi birçok toplumsal davada avukatlık yaptı. Gezi Parkı'na AVM yapılması girişimine karşı kurulan Taksim Dayanışması'nın avukatlığını yürüttü. Gezi Davası'nda yargılandı. 2022'de 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2023 Türkiye genel seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay milletvekili oldu.

Gezi Parkı'na AVM yapılması girişimine karşı kurulan Taksim Dayanışması'nın avukatlığını yaptı. Gezi Davası'nda sanık olarak gözaltına alındı. "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla yargılandığı davanın 25 Nisan 2022'de görülen duruşmasında 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Atalay, 2023 Türkiye genel seçimlerine Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay milletvekili adayı olarak seçildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap