SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Karamollaoğlu'ndan iktidara 1000 TL destek çağrısı: Buna da bulun

Karamollaoğlu'ndan iktidara 1000 TL destek çağrısı: Buna da bulun

23 Nisan 2021 Cuma - 16:57




Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, pandemi döneminde ekonomik şartların daha da ağırlaştığını söyleyerek vatandaşlar için iktidara çağrıda bulundu.





Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İktidar ne yapıp yapıp şu sıkıntılı dönemi vatandaşımızın daha da büyük badirelere sürüklenmeden atlatabilmesi için rakamı da artırmadan söylüyorum kişi başına 1000 lira bir desteği süratle devreye sokmalıdır. Efendim nereden bulacağız bu parayı? Yeri geldiği zaman parayı basıp milyarları, trilyonları devreye sokabiliyorsunuz. Onu nasıl yapıyorsanız bunu da öyle yapmalısınız." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, koronavirüs salgınından dolayı etkilenen vatandaşlar için iktidara çağrıda bulundu. Karamollaoğlu, "Kovid günümüzün vebası, geçin sıkıntısı da kolerası gibi oldu. Vatandaş veba ile kolera arasında bir tercihte bulunmaya zorlanıyor bir bakıma. İşte böyle bir ortamda bugün konuşmamız gereken sıkıntıları giderecek destek paketleri olmalıdır." dedi.

Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Bir yıldır destek bekleyen, geçim sıkıntısıyla boğuşan, faiz bataklığına terk edilen esnafımız, gündelik işçilerimiz, servis şoförlerimiz ve daha sayamadığım nice mağdur insan destek bekliyor. İşin garibi bu kadar perişan olan işsizler bile bankadan borç alarak ihtiyacının bir kısmını karşılamaya çalışıyor. Pandemi başladığında gündeme getirdiğimiz bir konuyu yeniden gündeme getirmekte fayda görüyorum. İktidar ne yapıp yapıp şu sıkıntılı dönemi vatandaşımızın daha da büyük badirelere sürüklenmeden atlatabilmesi için rakamı da artırmadan söylüyorum kişi başına 1000 lira bir desteği süratle devreye sokmalıdır. Etrafta dolaşan öyle 128 milyarlar, şunlar bunlar değil. 1000 lira. 84 milyar TL eder, o kadar. Emin olun, zor bir şey değil. Geçen hafta söylemiştim, emeklilerin durumu daha zor olduğu için bayram harçlığı diye verilen bir destek vardı onu 1000 liradan 1500‘e çıkarın dedik. Ama bunu şimdi bütün vatandaşlarımıza; çocuklar dahil çünkü onlar da bir gidere vesile oluyorlar. Bu paranın ödenmesi bir nebze olsun çekilen sıkıntıları azaltacak. Emin olun bu, pazarı da harekete geçireceği için esnafımız da biraz nefes alacak. Üreticimiz de nefes alacak. Bu tip yardımlar genelde ekonomide ayrı bir canlanma meydana getirir. Efendim nereden bulacağız bu parayı? Yeri geldiği zaman parayı basıp milyarları, trilyonları devreye sokabiliyorsunuz. Onu nasıl yapıyorsanız bunu da öyle yapmalısınız."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap