SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Karamollaoğlu: Kirli dönemin aktörleri olarak anılmaktan kurtulamazlar

Karamollaoğlu: Kirli dönemin aktörleri olarak anılmaktan kurtulamazlar

26 Mayıs 2021 Çarşamba - 13:57




Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde, Bakan Soylu hakkındaki iddiaları için, "İsmi geçen ilgililer bir an önce istifa etmelidir." dedi.





Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında Peker'in Bakan Soylu hakkındaki iddialarına değinen Karamollaoğlu "İddiaların muhatapları, yetkililere hesap vereceklerine ekranlarda konuyu savsaklama gayreti içine girmişlerdir. İnsan zekası ile dalga geçmekten de geri durmamaktadırlar. Çok açık bir şekilde belirtmek istiyorum lafla peynir gemisi yürümez. İsmi geçen ilgililer bir an önce istifa etmeli, etmiyorlarsa Cumhurbaşkanı bu noktadan itibaren sessizliğini bozmalı ve olayların karşısında olduğunu ifade etmelidir." dedi.

Saadet lideri Karamollaoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

Bizim için İstanbul’un Fethinin taşıdığı en önemli mana Hakk’ın batıla galip gelmesidir. Bu sebeple tarih boyunca bu mananın taşıdığı ilkelerin hayata geçirilmesi insanlığın saadetini tesis etmiştir. Hakkın batıla galip gelmesinin taşıdığı mana ilkelerinin temelinde adaleti tesis etmek, liyakate önem vermek, devlet yönetiminde şeffaf ve hesap verebilir olmak, farklı inanç ve fikirlere müsamaha göstermek, karar alırken istişareye özen göstermektir.

Son günlerde kamuoyuna yansıyan vahim iddialar hakkında maalesef yetkililer ve ilgililer tarafından toplumun beklediği cevap verilememiş, gerekli adımlar henüz atılmamıştır. İddiaların muhatapları, yetkililere hesap vereceklerine ekranlarda konuyu savsaklama gayreti içine girmişlerdir. İnsan zekası ile dalga geçmekten de geri durmamaktadırlar. Çok açık bir şekilde belirtmek istiyorum lafla peynir gemisi yürümez. İsmi geçen ilgililer bir an önce istifa etmeli, etmiyorlarsa Cumhurbaşkanı bu noktadan itibaren sessizliğini bozmalı ve olayların karşısında olduğunu ifade etmelidir. İddialara karşı atılacak etkin adımlarla haksız yere itham edilenlerin aklanarak itibarlarının zedelenmesi önlenecek suç işleyenlerin de adalet önüne çıkarılarak cezalandırılması toplumun adalete olan inancını pekiştirecektir. Bu ciddi iddialar kapsamında TBMM’de de mutlaka bir soruşturma komisyonu kurulmalıdır. Gerekli adımlar atılmazsa bahse konu olan hiç kimse hem kamuoyu vicdanında hem de tarih huzurunda kirli bir dönemin aktörleri olarak anılmaktan kendilerini kurtaramazlar.

İbn Haldun, dayanışma yok olursa üretimin zayıflar ve vergiler arttırılırsa ehliyet ve liyakat esas alınmazsa adaletsizlik yaygınlaşırsa göç hızlanırsa bir toplumun çöküşü gerçekleşir demektedir. Bugün Türkiye’de İbn Haldun’un üzerinde durduğu meselelerin tamamıyla karşı karşıyayız. Ne yazık ki tarih değil, hatalar tekerrür ediyor. Adaletsizlik had safhada. Gücün hukukunun hakim olduğu bir atmosfer ile karşı karşıyayız.

Üretim zayıflamış, vergiler artmış, ekonomik olarak milletimiz bunalmış durumdadır. Ehliyet ve liyakatin yerini torpil almış bulunuyor. Bu şartlar altında ülkemizin ayağa kalkması mümkün mü? Canı yanan, evine ekmek götüremeyen, kepengini kaldıramayan, tezgahını açamayan esnafımızın feryadı arşa ulaştı. 

31 Mayıs’ta esnaflarımızla buluşacak, dertlerini dinleyecek, bu dertlere çözüm yolları arayacağımız bir Esnaf Kongresi tertip edeceğiz. Tüm esnaflarımızı bu kongreye davet ediyor, programımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ekonomiyi düzeltmek istiyorsanız vergi affından önce ekonominin sağlam temellere oturması için gereken adımları atmalısınız. Bir defa da esnafa, çalışana, vergi yükünü taşıyan insanımıza bir sorun, haliniz nasıl diye. 

Kendilerini korumak için 2-3 füze atan Filistinliler itham edilirken kan döken, çocukları katleden, şehirleri yok eden İsrail masummuş gibi bir algı yapılıyor. Batı ve özellikle Amerika, Filistin'de yaşanan vahşeti önlemek yerine, tahrik etmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. İsrail bütün politikalarını kan ve gözyaşı üzerine inşa ediyor. Adaleti ve hürriyeti temsil ettiğini iddia eden Batı bazen sessiz, çoğu zamansa destek oluyor. Bölgemizde hedefte olan bütün ülkeler ile bir araya gelmeye mecburuz. Hedefte biz varız.

Topraklarımız bölünme tehdidi ile karşı karşıyadır. Cılız adımlarla bu iş yapılmaz. Ümit ediyorum ki ülkemiz 27 Mayıs'taki zihniyetlerle bir daha karşı karşıya gelmez. Şunu kabullenmeden bu memlekette huzur olmaz iktidar ve muhalefet sanki düşman kamplarmış gibi davranılmamalıdır. Sayın Cumhurbaşkanı, AK Parti, MHP, 2010'a kadar söyledikleri türküleri tekrar dinlemeliler. Dün ak dediğinize bugün kara, dün kara dediğinize bugün ak derseniz tutarlı değilsiniz demektir.

İçişleri Bakanı 10 bin dolar alan vekil konusunu söylediğine göre kim olduğunu biliyor ama bunu açıklamıyor. Bu ben suçluyu koruyorum demektir aslında. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir garabet yoktur. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap