SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Karal “Orman köylüsüne yok, üst düzey yöneticilere var”

Karal “Orman köylüsüne yok, üst düzey yöneticilere var”

16 Şubat 2024 Cuma - 13:57




Karal: “Orman köylüsünün 3 milyar 800 milyon alacağı varken üst düzey yöneticilere 5 bin liraya ayakkabı dağıtıldığı iddiası doğru mudur?”





DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, verdiği soru önergesinde, orman köylüsüne 4 aydır ödeme yapılmadığını belirterek, “Orman köylüsünün hakedişleri karşılanmamışken Orman Genel Müdürlüğünce Antalya’da üst yöneticilere yönelik düzenlenen etkinlikte 5 bin 250 lira değerinde ayakkabı dağıtıldığı iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

Milletvekili Hasan Karal, bazı basın yayın organlarında orman köylülerinin 4 aydır hakedişlerinin ödenmemesi ve Orman Genel Müdürlüğünün düzenlediği bir etkinlikle ilgili çıkan iddialara ilişkin Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

“Orman köylüsüne yok, üst düzey yöneticilere var”

Kırsal Kalkınma Kooperatifleri aracılığıyla orman ürünlerini teslim eden köylülerin, kasım ayı başında alması gereken hakedişlerini alamadığı için mağdur olduklarını, borçlarını ve ev kiralarını dahi ödeyemediklerini belirten Karal, yaptığı işin karşılığını en geç ay sonunda alan yaklaşık 500 bin orman köylüsünün, 3 milyar 800 milyon lira birikmiş alacağı olmasına rağmen söz konusu tutarın ödenmesi konusunda Bakanlık yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmadığını vurguladı. Üst düzey yöneticilere 5 bin 250 lira değerinde ayakkabı verildiği iddialarını da Meclis gündemine taşıyan Karal, “Orman köylüsünün 4 aydır alacağı ödenmezken yine haberlerde yer alan bilgilere göre, Orman Genel Müdürlüğü tarafından, üst düzey yöneticilerinin ve ailelerinin katılımlarıyla eğitim programı adı altında ocak ayının son haftasında 5 yıldızlı bir otelde etkinlik düzenlendiği, bu etkinliğe katılanlara da 5 bin 250 TL değerinde ayakkabılar dağıtıldığı kaydedilmiştir. Antalya’da Orman Bölge Müdürlüğü misafirhanesi bulunmasına rağmen yarıyıl tatiline denk gelen bir dönemde 5 yıldızlı otelde program düzenlenmesi israf olarak değerlendirilmektedir.” ifadelerine yer verdi.

“Orman köylüsünün 3 milyar 800 milyon liralık hakedişi neden ödenmemiştir?”

DEVA Partili Karal, basın yayın organlarında yer alan iddialarla ilgili verdiği soru önergesinde, Bakan Yumaklı’dan şu soruların yanıtlanmasını istedi:

“Orman köylüsüne 4 aydır ödeme yapılmadığı iddiaları doğru mudur? Ödeme yapılmadıysa gerekçesi nedir? Orman köylülerine ödenmesi gereken 3 milyar 800 milyon lira alacağın ödemesinin ne zaman yapılması planlanmaktadır? Orman köylüsünün hakedişleri karşılanmamışken Orman Genel Müdürlüğünce Antalya’da üst yöneticilere yönelik düzenlenen etkinlikte 5 bin 250 lira değerinde ayakkabı dağıtıldığı iddiaları doğru mudur? Bu ayakkabılar dağıtıldı ise giderleri hangi bütçeden veya kim tarafından karşılanmıştır? Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde Antalya’da misafirhane ve sosyal tesisler mevcutken neden 5 yıldızlı bir otel tercih edilmiştir? Etkinliğe katılan yöneticilerin ailelerinin masrafları kimler tarafından karşılanmıştır? Tek geçim kaynağı orman işleri olan köylülerin mağduriyetlerinin nasıl giderileceği düşünülmektedir? Ormanları koruyan, bakımını yapan, yangınlarla mücadelede büyük rol oynayan orman köylüsüne yapılan destekler nelerdir ve bu destekler yeterli midir?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap